2011. február 3., csütörtök

115. Erőm a gyengeségemben mutatkozik meg

Üdv kedves Olvasó!
2000. július. 02. Vasárnap.
Szentmise
   A mai misén a Barátok templomában egy Karthauszi szerzetes volt a vendég, beszélt pár szót az életükről, utána Jenő atya kérdéseire válaszolt. Ma Jenő atyánál gyóntam, azt mondta, ne csak a bűn ellen küzdjünk, hanem tegyük a jót. Ámen.

2000. július. 09. Vasárnap.
Szentmise
   A mai fél kilences diákmisén a Barátok templomában kevesen voltak, biztos a tegnapi halászléfőzés miatt. Jenő atya prédikált. Beszélt az egyház és a papság tökéletlenségéről, s hogy mindez azért van, hogy Isten ereje nyilvánvalóvá váljék. Mi emberek is tökéletlenek, esendők, gyengék vagyunk, hibáink, bűneink vannak, küzdünk, s így nyilvánul meg életünkben Krisztus ereje, nagysága, Isten dicsősége. Erőm a gyengeségemben mutatkozik meg. Amikor gyenge vagyok, akkor vagyok igazán erős. Ámen.

   Az esti szentmisére is beugrottam pár percre a Barátok templomába, Schindler atya prédikált. Nagyon fontos életünkben, hogy néha pihenjünk, szünidőt tartsunk, hogy energiákkal töltődjünk fel, megújuljunk, felfrissüljünk, s ezt tovább tudjuk adni, árasztani környezetünkre. Fontos a külső és a belső csend megtalálása életünkben, de különösen a belső csend megtalálása nagyon nehéz. Amikor egy csónakban ülünk és evezünk, meg kell küzdenünk a folyó áramlásával, az evezőknek a vízzel. Így van ez életünkben is, akadályokat, megpróbáltatásokat kell legyőznünk. Sokszor visszatekintve üresnek hitt éveink igen nagy tartalommal vannak megtöltve. Ámen.
Viszlát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése