2011. február 4., péntek

116. Szívünk teljességéből

Üdv kedves Olvasó!
2000. július. 16. Vasárnap.
Szentmise
   (Mk.6, 7-13.) 7: Majd magához szólítá a tizenkettőt, és kezdé őket kiküldeni kettőnként, és ada nékik hatalmat a tisztátalan lelkeken.
   A mai fél kilences diákmisén a Barátok templomában Jenő atya prédikált. Elmondta, hogy sokszor össze szoktak jönni így papok beszélgetni, s bizony sokat panaszkodnak egymásnak maguk és híveik miatt is. Isten nem a félelem lelkét, hanem a józanság és erő lelkét adta nekünk. Sokan nem találják helyüket és küldetésüket. Eljárnak templomba, de nincs tovább. Képviselők, politikusok, gazdasági emberek között is sok katolikust látunk, de valahogy nem képezünk egységet. Az egyház is és papjai, akár csak a hívek, bizonytalanok, nem találják igazán helyüket. A különböző kormányok pénzzel támogatják az egyházat, de legyen az Kádár korszak, Antall-, Horn- vagy Orbán kormány, az igazi egyház túl van a pénzen.

   Jézus és tanítása a szívben, az egyénben és a közösségben teljesedik ki. Jézus megparancsolta az apostoloknak is, hogy ne vigyenek magukkal semmit, pénzt sem az övükben. Bárányokként küldte őket is és küld bennünket is a farkasok közé. Pénz és eszköz nélkül. Csak hit marad nekünk és az ebből fakadó cselekedetek. Egyszer egy nagymama panaszkodott, hogy bárhogyan is próbálja rábeszélni az unokáját, nem akar templomba menni. Nem rábeszélni kell, mert annál inkább ellenáll. Cselekedni kell, személyes példát mutatni, hogy így figyeljenek fel az emberek ránk. Az apostolok sem voltak tökéletesek, mégis hittek és cselekedtek. Jézus erőt és bátorságot ad nekünk, találjuk meg küldetésünket és cselekedjük igaz hitből, szívünk teljességéből Isten igéit és akaratát, vigyük azt az emberek közé, éljük meg családunkban, munkahelyünkön, házasságunkban és mindenhol, mindenkor. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése