2011. február 5., szombat

117. Őrizzük meg szívünk tisztaságát

Üdv kedves Olvasó!
2000. július. 23. Vasárnap.
Szentmise
   A mai diákmisén Schindler atya prédikált az evangélium felolvasása után. (Mk.6, 30-34.)
31: „Ő pedig monda nékik: Jertek el csupán ti magatok valamely puszta helyre és pihenjetek meg egy kevéssé. Mert sokan valának a járó-kelők, és még evésre sem volt alkalmas idejök.”
   Jézus az apostolok vezetője volt, az emberek többségének szüksége van vezetőre, akihez odamennek, aki köré gyűlnek. Mint kotlós köré a kiscsibék. Az embernek időnként szüksége van pihenésre, megújulásra. Mint ahogy a kilégzés mellett belégzésre is szükség van, energiával való feltöltődésre. Így megpihenve és feltöltekezve többet tudunk adni a hozzánk fordulókhoz, ránk szorulóknak. Bert Brecht írja egy nagyon szép versében, hogy őrizzük meg magunkat, még a ránk eső esőcsepp súlyától is. Őrizzük meg szívünk tisztaságát, mert valakinek nagy szüksége van ránk. Anton Kmer írja egyik versében, hogy találjuk meg a csendet, szívünk szívét, a csend teljességét, belül önmagunkban. Jézus is ezt tette, azért is ragadtak úgy hozzá az apostolok, az emberek.


   Régen sok örökmozgót láthattunk felfüggesztve a szobákban, zsinórokon kis halak és lepkék függtek, és már a legkisebb szellő is mozgásba hozta őket. A mi nyugtalanságunk is így terjedhet tova a másik emberre, de a harmóniánk és nyugalmunk is kisugárzódik környezetünkre. Máté evangéliumában az egyik rész nagyon szépen leírja az ember útkeresését. (Mt.6, 25-34.) 33: Hanem keressétek először Istennek országát, és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. 34: Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.
   József Attila egyik versében Istennel való találkozásáról ír nagyon szépen. Assisi Szent Ferenc Umbria tartományát járva a XII-XIII. században Isten nagyságáról, szépségéről ír Naphimnuszában. Vegyük észre mi is a körülöttünk lévő világban Istent. Ámen.

   Ma Jávor atyánál gyóntam, elmondta, hogy küzdelmünk során a bűn ellen szükségünk van az akaraterőre, az imádságra, Jézusra. Küzdjünk és akarjunk Jézussal együtt élni, mert Jézus nem szereti a kétszínű társaságot. Ne csak egy hétig, hosszabb ideig próbáljunk meg bűn nélkül élni, csak akarni kell és Jézushoz imádkozni.)
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése