2011. május 4., szerda

139. Találjuk meg a csendet

Üdv kedves Olvasó!
2000. december. 03. Vasárnap.  Ádvent 1. vasárnapja
Szentmise
   A mai mise előtt a Barátok templomában, reggel nyolc órától a fiatalok szentségimádást tartottak a fél kilences diákmiséig. Gitáros énekeket adtak elő közben. A misén Jenő atya prédikált. Beszélt az ádventi időszakról, ma kezdődik. Az Úr eljövetele, a karácsonyi előkészület időszaka.


2000. november. 05. Vasárnap.
Szentmise
   A mai fél kilences diákmisén a Barátok templomában Jenő atya prédikált. Elmondta, hogy amikor Jézus Pilátus előtt állt, Jézus beszélgetésük során tudomására hozta, hogy ami hatalom Pilátus kezében van, az fölülről adatott néki. Semmit sem cselekedhetne anélkül. Sokan visszaélnek hatalmukkal, legyen szó szülőkről, politikusokról. Ma zaklatott világban élünk, minden felgyorsult. Az emberek közül sokan hat-nyolc órát is eltöltenek a TV képernyője előtt. Értéknek tekintik a pénzt, sikert, hatalmat és gyönyört. Találjuk meg a csöndet, álljunk néha meg és vonuljunk félre. Az igazi értékeket, boldogságokat Jézus felsorolta már a hegyi beszédben. Találjunk rá mi is életünkben a csendre és az igazi boldogságra. Imádkozzunk és szeressünk. Ámen.

   Tegnap az Alaphangok című műsorban a beszélgetés ajándékáról beszélt egy színművész. Oly kevés az igazi, jó beszélgetés ma az emberek között. Félünk egymástól, elzárkózunk és bizalmatlanok vagyunk. Sokkal többet kellene beszélgetnünk egymással. Ilyen igazi, jó beszélgetések után tudjuk csak elmondani egymásnak, hogy jól kibeszélgettük magunkat és akkor hátradőlve a fotelben már nyugodtan nagyokat hallgathatunk és megpihenve nézhetjük egymást a csöndben.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése