2011. május 26., csütörtök

152. Újraszülethet szívünkben mindenkor

Üdv kedves Olvasó!
2000. december. 25. Hétfő.
Szentmise
   A mai fél kilences ünnepi szentmisén Jenő atya prédikált. Beszélt a közelgő népszámlálásról, melyben mindenki újra megvallhatja hitét. Sőt, még ha nem is kérdezik, akkor is valljuk meg, tegyünk tanúságot Krisztusról az emberek előtt. Ezt nem mindig lehetett büntetlenül megtenni. Mesélte a plébános atya, hogy még egyetemi felvételije idejében történt, hogy a folyosón a vizsgabiztosok egy lányt kérdezgettek, aki nyíltan megvallotta hitét és azt is, hogy aktívan gyakorolja. Valószínűleg nem vették fel az egyetemre, de mindenesetre bátor cselekedet volt tőle. Sokan nem fizetnek egyházadót, tehát akik katolikusoknak vallják magukat, mindössze 25%-uk. Sokan megtagadják hitüket, ha némi előnyhöz juthatnak vele, akár pénz, akár előmenetel vagy egyéb dolgában. A becsület mit sem számít. Nem mindig voltak kíváncsiak a kérdezőbiztosok a vallási hovatartozásra, mondták magánügy. Egyszer egy idős néni megkérdezte tőlük, mikor már a kérdőívet kitöltették vele, s vallásra vonatkozó kérdés nem volt, hogy a vallását nem kérdezik-e meg, nem kíváncsiak-e rá? Mert ő örömmel megvallotta volna. Mi is tegyünk tanúbizonyságot bátran Jézusról, ha majd kérdeznek bennünket vagy ha szükségét érezzük. Ne feledjük, mit mondott Jézus: aki tanúságot tesz énrólam az emberek előtt, arról én is  tanúságot teszek majd Atyám előtt. Ámen.


   Este is voltam misén, Schindler atya prédikált. (Ja, még a délelőtti miséhez tartozik: Heródes annak idején mondta a napkeleti bölcseknek, hogy keressék fel a zsidók újszülött királyát, a kisded Jézust, jelentsék neki, hogy majd ő is elvihesse ajándékát. Tudjuk, hogy mindezt ravasz módon, aljas elgondolásból tette. Manapság is vigyáznunk kell sokszor, mert sokszor ilyen körmönfont módon tudnak meg rólunk adatokat vagy hoznak hátrányos helyzetbe bennünket miattuk. Ne feledjük: hiszem, vallom és szeretem, élem. Tehát hinni, vallani, szeretni és élni. Valljuk meg hitünket, szeressük Istent és felebarátainkat és éljük meg hitünket. Ámen.) Tehát visszatérve az esti misére, Schindler atya is szépen prédikált. A testté lett Ige, a Logosz, ez volt az evangéliumi részlet. Mielőtt Ábrahám lett, Én vagyok. Tehát mindennek az alapja Jézus. Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet. Jézus a tökéletes rend mindenben. Még az ateisták is sokszor meghallják Isten szavát a szívük mélyén. Isten elküldötte angyalait, az ő követei vezetnek bennünket. Jézus újraszületik szívünkben karácsonykor és újraszülethet mindenkor. Milyen sokszor találkozunk Vele életünkben. Amikor egy pohár vizet adunk a szomjazónak, vígaszt, támaszt a rászorulónak. Éljük meg hitünket, engedjük megszületni Jézust és hordozzuk őt szívünkben. Ámen.

2000. december. 26. Kedd.
Szentmise
   A mai ünnepi misén Jenő atya prédikált, Szent István diakónusról. Bátran megvallotta hitét minden körülmények között és úgy halt vértanú halált. Mi is tegyünk tanúbizonyságot Jézusról életünkben. Ámen.

Viszlát!

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése