2011. május 25., szerda

151. A betlehemi történet megismétlődik újra és újra

Üdv kedves Olvasó!
2000. december. 24. Vasárnap. Ádám és Éva, Szt. Adél
Szentmise
   Ma reggel a fél kilences diákmisén a Barátok templomában Jenő atya prédikált. Az evangélium arról szólt, hogy Mária szíve alatt a kis Jézussal felkereste a szintén áldott állapotban  lévő Erzsébetet. József, mikor eljegyezte a 13 éves Máriát, életük kicsit kusza lett. Mária 14 éves lett volna, mikor József a házába vitte volna. Az Úr beleszólt életükbe, s ők követték az akaratát, elfogadták azt, lemondva saját reményeikről. Mesélte Jenő atya, hogy van neki egy kis ministránsa Dani, aki elhatározta, hogy ádvent ideje alatt mindig ministrálni fog. Egy darabig bírta is a kora reggeli ébredéseket, de másfél hét után kidőlt. Na, mi van Dani? – kérdezte tőle Jenő atya. – Kikészültem, nem bírom tovább- volt a válasz. Annak idején Sámuel is valahogyan így fogalmazott, vedd vissza Uram a lelkemet, nem bírom tovább. Sok felnőtt is így gondolkodik manapság, ülnek összetört reményeik felett és sírnak.

   Mária és József bólintottak, legyen meg a Te akaratod Uram. Isten által választott úton jártak, még ha kis időre össze is kuszálódott életük. Mi is újuljunk meg szívünkben, kövessük Isten akaratát életünkben. Ádvent van, meggyújtottuk a negyedik gyertyát is, teljes lett a fény. Ez az időszak mire szolgált életünkben? Megmértük magunkat? Bűnbánatot tartottunk? Megújult emberként várjuk a karácsonyt? (Tegnap Jávor atya is említette a prédikációjában, hogy gyakoroljuk Istentől kapott szentségeket és így várjuk egész életünkben az örök karácsonyt.) Hordozzuk mi is a szívünkben Jézust és éljünk Isten akarata szerint. Karácsonykor legyünk családunkban szeretettel egymás iránt. Ámen.

   Az éjféli misét Schindler atya tartotta. Prédikációjában beszélt arról, hogy minden kis apróság az életünkben nagyon fontos. Egy mosoly, egy köszönés rég nem látott ismerősnek, pár vigasztaló szó a rászorulóknak, bíztatás. Megerősíteni a másikat önmaga létének értelmében, fontosságában. Ilyenkor megismétlődik a betlehemi történet újra és újra. Jézus megszületik a szívünkben. Ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése