2011. május 15., vasárnap

143. A reménységben örvendezők legyetek

Üdv kedves Olvasó!
2000. november. 20. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel a Barátok templomában 7 órakor Jávor atya tartott rövid prédikációt.
   „Jutalmául adom az igaznak, hogy az élet fájáról egyék.” Ahogyan én megtérek tihozzátok, ti is térjetek meg énhozzám, mondja a Seregek Ura. Jézus mindennél jobban szereti a töredelmes szívet és a bűnbánó lelket. Ne úgy tegyünk, mint a zsidók, akik ruhájukat szaggatták meg, hanem mi szívünket és lelkünket szaggassuk meg. Töredelmes szívvel bánjuk meg mindig bűneinket, hogy Jézus szeretetéhez visszatérve minden nap új élet sarjadhasson szívünkben. Ámen.

2000. november. 22. Szerda.
Szentmise
   A ma reggeli szentmisén Jávor atya prédikált is egy keveset. Bocsássuk meg és felejtsük el önmagunk és mások bűneit és akkor Isten is megbocsájtja a mi bűneinket. Őrizkedjünk mindenkor az erkölcstelenségtől és tisztátalan dolgoktól és az ilyen beszédektől. Ámen.

2000. november. 23. Csütörtök.
Szentmise
   „Irgalmasságodat Uram éneklem majd szüntelen.” A mai szentmisén Jávor atya  prédikált is egy keveset arról, hogy legyen meg mindenkiben a jó szándék cselekedeteiben és beszédében is. Ne akarjunk rosszat senkinek sem, legyünk jó szándékkal mások iránt. Ámen.

2000. november. 24. Péntek.
Szentmise
   Ma reggel Jávor atya azt az evangéliumot olvasta fel, amelyben Jézus arról beszélt, hogy ne aggodalmaskodjunk. Két verebet egy fillérért adnak, de még azokra is figyel az Úr, nekünk pedig minden hajunk szála számon van tartva. Egy keveset prédikált is az atya, Pál apostol levele alapján. A reménység hitvallását kövessük, rendíthetetlenül. Földi szenvedéseink, melyek csak átmenetiek, semmik ahhoz a dicsőséghez képest, ami a mennyekben vár ránk. Törekedjünk mindig a jót cselekedni és szüntelenül küzdjünk a rossz ellen is. Jézus szeretete velünk van és ő vár ránk az örök életben. A reménységben örvendezők legyetek. Ámen.

2000. november. 26. Vasárnap. Krisztus Király ünnepe
Szentmise
   A mai szentmise Zöldfáson volt, körben ültünk egy szobában és a rövid prédikáció után a Biblia körbejárt, aki szeretett volna mondani pár szót, megtehette. Mise közben gitároztunk, énekeltünk. Szép volt.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése