2011. május 6., péntek

141. Megújult hittel kezdjünk minden napot

Üdv kedves Olvasó!
2000. november. 13. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett. Prédikált is egy keveset, hogy bocsássuk meg és felejtsük el azokat a vétkeket, melyeket elkövettünk felebarátaink ellen, vagy amit ők követtek el ellenünk. Így Isten is megbocsájt nekünk és tiszta szívvel, örömben élhetünk. Ámen.

2000. november. 16. Csütörtök.
Szentmise
   A mai 7 órási misén a Barátok templomában Jávor atya prédikált is egy keveset. Hamis tanúbizonyságot felebarátod ellen ne tégy. Holmi pletykákat ne terjesszünk, mert még lehet, hogy hazugságok. Hamis megvilágításba helyezzük mások előtt felebarátunkat, s tönkretehetjük vele becsületét, ami esetleg a legdrágább volt neki vagy életét is lerombolhatjuk. Ne ítéljetek, mondja Jézus. Inkább számoljunk magunkban tízig vagy igyunk meg egy pohár vizet, mielőtt kimondanánk egy ítéletet, rossz szót. Csak Jézus az, aki a szív belsejébe lát, csak ő tudja mi az, ami cselekedetre, szólásra indít valakit. Mi nem ítélhetünk a külső tettek, szavak alapján, csak Jézus tudja, milyen szándék vezérli a szívet, mi fogan meg abban. Ámen.

2000. november. 17. Péntek.
Szentmise
   Ma a 7 órai misén a Barátok templomában Jávor atya prédikált is egy keveset. A thessalonikiekhez írt második levélből idézett. Minden nap vértezzük fel magunkat a hit és szeretet mellvasával. Öltsük magunkra a remény sisakját. Jézus felövez bennünket a hittel. Megújult hittel kezdjünk minden napot, vívjuk meg küzdelmeinket és győzedelmeskedjünk a kísértések fölött. Ámen.

2000. november. 18. Szombat.
Szentmise
   Egy keveset megint prédikált a mai misén Jávor atya. Aki fogadást tesz Istennek, ne késlekedjék annak megadásában, mert nem szereti azt az Úr. Igyekezzék, hogy mielőbb teljesítse azt.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése