2011. november 1., kedd

268.Felvirradt lelkünk tavasza

Üdv kedves Olvasó!
2002.február.13.Szerda.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya prédikált. Mise elején hamuszentelés volt és elmondta, hogy most kezdődik a Nagyböjti időszak, fontos az önmegtagadás, lemondás és az őszinte bűnbánat. "Most van itt az alkalmas idő, most van itt az üdvösség napja."
   "Könyörülj Urunk Istenünk, mert nagy a vétkünk."
Bár hallgatnátok Isten szavára, népem ne légy keményszívű.


   Vége a farsangi mulatságoknak, felvirradt lelkünk tavasza, elérkezett a Nagyböjt. Tartózkodjunk az anyagi dolgoktól, legyen kevesebb kávé, alkohol, dohány, beszéd. Nem kell teljesen megtagadni, de csonkítsuk meg az élvezeteket. Kevesebb anyagit, több lelkit ebben az időszakban. Kevesebb civódás, több türelem; kevesebb bűn, több bánat. Törekedjünk a lelki ember és az erkölcsi ember megformálására, Jézushoz hasonlóvá válni.
   Gyakoroljátok a tevékeny szeretetet, kerüljétek a káros élvezeteket, buzgólkodván Jézushoz hasonlóvá válni. "Aki éjjel-nappal az Úr igéin elmélkedik, idejében megtermi gyümölcsét."
(Ma gyóntam Jávor atyánál. Elmodta, hogy a Szent Nagyböjt programja, ez a negyven nap szóljon a lelki ember, az erkölcsi ember megformálásáról, Jézushoz való közelebb kerülésről. Fontos az önmegtagadás, az anyagi élet háttérbe szorítása, az ösztönök megfékezése. Imádkozzunk Jézushoz, hogy segítsen bennünket ebben, ámen).


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése