2010. szeptember 20., hétfő

18. Őrizője vagyok az én testvéremnek?

Üdv kedves Olvasó!

1998. november. 15. Vasárnap.

   A mai szentmisén Jézus Krisztus visszajöveteléről volt szó. Amikor visszajön, kő kövön nem marad. Sokan lesznek majd hamis próféták, akik az ő nevében fognak majd jövendölni és azt hirdetni, hogy már itt van. Vigyázzunk és óvakodjunk ezektől!

   Jézus egy másik világból fog eljönni hozzánk, ahol igazságosság van. Az embereket csak a bűnök és gonoszságuk választja el Istentől, de mindenkinek van lehetősége a megtérésre. Pál apostol idejében is már várták Jézust, nem sokkal halála után és sokan tétlenek, tunyák, várakozók voltak. Pál apostol már akkor rámutatott, hogy ne tétlenségben, hanem aktívan cselekedve, élve, munkálkodva várjuk Jézust, hogy amikor visszajön, így találjon bennünket.

   Volt egyszer egy orosz cár, aki kétszáz apácát megcsonkíttatott, s sok ártatlan keresztény halálát okozta. Az apácákat Rómába kergette, ott a pápa egy külön kolostort építtetett a számukra, s ott éltek. Tíz év elteltével a cár  a  pápához ment vendégségbe, s mikor az felrótta neki a bűnét, elkezdett magyarázkodni, hogy miért tette. Magyarázkodott és mentegetőzött. Az apácákat a pápa egy függöny mögé rejtette és elővezette őket. Amikor ezt a cár meglátta, haját tépve rohant ki a teremből és üvöltött, ordítozott fájdalmában. Jézus visszajövetelekor és az utolsó ítéletkor sem a magyarázkodásainkra és a mentegetőzésünkre lesz kíváncsi , hanem arra, hogy hogyan szerettünk itt e földi életünkben, hogy megtettünk-e minden tőlünk telhetőt.

   Ezért aki önelégült, önző életet él, aki csak magának él és nem tud szeretni másokat, az önmaga poklában él. Aki elzárkózik a világtól, önmagát emészti, ahelyett, hogy nyitott lenne a világra és az emberekre és szeretve, cselekedve élne.

   Őrizője vagyok az én testvéremnek? –szólt a bűnös, testvérgyilkos Káin. Igenis felelősek vagyunk családunkért, testvéreinkért, barátainkért, mindenkiért aki közel áll hozzánk. Éljünk úgy, hogy amikor Jézus visszajön, akkor tisztaságban, békességben, feddhetetlenségben élve találjon bennünket. Ámen.

Viszlát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése