2011. szeptember 20., kedd

239.Ne félj, mert megváltottalak

Üdv kedves Olvasó!
2001.december.02.Vasárnap. Ádvent 1. vasárnapja.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya misézett. Az evangélium arról szólt, hogy mindenkor legyünk éberek, virrasszunk és imádkozzunk, mert nem tudhatjuk, mikor jön el Jézus hozzánk. Legyünk mindig készen a vele való találkozásra. A mai világban általános dolog a félelem. A pszichológia a tárgy nélküli félelmet szorongásnak nevezi. A gyerekek is sokszor félnek álmukban, gyötri őket a félelem, de a felnőtteknek is különböző félelmeik vannak. Martin Luther King írta egyik művében: álmából telefonon ébresztették egyik éjjel, a következőkkel: Te büdös nigger, takarodj ebből a városból!-és letették a kagylót. Abban a pillanatban megtelt félelemmel, minden félelme előjött szívében, hosszasan gyötrődött miatta, nem bírt visszaaludni, amikor szívében megszólalt egy hang: tégy mindent a tisztesség és igazság jegyében, s ekkor félelme tovaszállt egy szempillantás alatt. Ezt írta "Nem hallgathatok" című könyvében.
   Minden ember telve van félelmekkel, de a Szentírásban több helyen is találhatunk részleteket, melyek szembeszállnak, legyőzik a félelmet. Pl.: Ne félj, csak higgy! Velem van az Úr, nem félek, mit árthat nékem ember? (Zsolt.118.6) Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, karjaimba zártalak, örökre enyém vagy. Ámen.


   (Ma szentelték föl Schindler atyát a Barátok temploma plébánosává, a misét Bábel Balázs érsek atya tartotta. A plébános feladata, hogy egyengesse a hívek útját, de ehhez a hívek segítségére is szüksége van. Pásztor és nyája csak közösen munkálkodva járhatnak Jézus útján. Imádkozzunk Schindler atyáért, mindannyiunkért. Ezek után Schindler atya megköszönte a misén való részvételét a híveknek és az érsek úr jelenlétét is).
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése