2011. szeptember 30., péntek

247.Szeretném, ha szeretnének

Üdv kedves Olvasó!
2001.december.15.Vasárnap. (Ádvent 3. vasárnapja)
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Ésaiás próféta könyvéből idézett: amikor a kezek már nem azt teszik, amit akarunk és roskadoznak a térdek. Az idős emberek jutnak erről eszébe. Japánban nagy tisztelet övezi az időseket, de Kínában is sok idős embert, nyolcvan, kilencven éveset választanak államférfivá, akinek nagy kincse a tudása, tapasztalata van. Nyugaton és nálunk Magyarországon is jellemző, hogy nem tiszteljük az öregeket. A minap történt egy idős bácsival, hogy buszra szállt, de a söfőr nem hitte el neki, hogy hetven elmúlt már és nem kell jegyet vennie, személyigazolványát követelte. A bácsi kotorászott a zsebében, a sofőr megelégelte: Hé papa! Tudja mit? Üljön le, ne tartsa fel a sort! Biblia óráról hiányzott egy idős néni, amit az atya szóvátett a következő alkalommal. Nagyon megörült a néni, hogy hiányzott, észrevették őt. Sok ember magányos. Nyüzsgő világban élünk, sok ember vesz minket körül, mégis magányosak vagyunk. Lelkünk legmélyén. Igaz ez idősekre, fiatalokra és középkorúakra egyaránt.


   Sokaknak nincs embere, pedig erre van szüksége mindenkinek. Szeretném, ha szeretnének. Valakinek kellek, figyelnek rám, szükség van rám. Az idős emberek is voltak fiatalok, ugyanígy lelkesedtek, mint ma is teszik a fiatalok. Régen még magamat öveztem fel, ma már felöveznek engem. Amikor a terhet roskadozva vittem, elém jött, s átölelt váratlanul az Isten. Az irgalmas szamaritánus esete: amikor egy kereskedőt útonállók félholtra vernek és kirabolnak, az út szélén hagyva, az arra járó pap, majd elöljáró is kikerüli nagy ívben, míg végül az irgalmas szamaritánus könyörül meg rajta. Szükségem van rád, szeretlek, aggódom érted. Jó, ha fontosak vagyunk valakinek. Jézus mondja: amit a legkisebbel tettetek, velem tettétek. Ámen.
   (És még egy mondat: Nincs nagyobb itt a Földön, akit asszony szült, Keresztelő Jánosnál, mégis, aki a mennyek országában legkisebb lészen, nagyobb lesz nálánál). Ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése