2011. szeptember 27., kedd

244.Minden szentmiséből egy apró darabkát vigyünk el szívünkbe

Üdv kedves Olvasó!
2001.december.13.Csütörtök
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett. Az evangélium arról szólt, hogy öt okos szüzet talált az Úr, akikkel elment a menyegzőre és öt balgát, akik nem jutottak el oda. Az öt okos ugyanis vitt elegendő olajat lámpásába és az Úr virrasztva találta őket visszatértekor. Ezért mi is virrasszunk és legyünk éberek, mert nem tudjuk mikor jön vissza Jézus.
   Ez a nap is változatos, örömet és szomorúságot is hoz, csakúgy, mint a holnap és a többi nap is. Semmi sem történik az Úr tudta és akarata nélkül, még a legkisebb dolgok sem. Nincs olyan apró dolog Baja városában, amiről az Úr ne tudna. Nincsenek véletlenek, minden az Úr akarata szerint történik. Minden az áldásunkra és javunkra válik, ha alázattal és hálával viseltetünk az Úr iránt, aki dicsőséges szeretetével egyesíti szívét szívünkkel. Figyeljünk oda azokra a jelekre, melyeket Isten ad számunkra.
   Törekedjünk arra, hogy minden szentmiséből egy apró darabkát vigyünk el szívünkbe, egyesüljünk lélekben és szívünkben Istennel. Ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése