2011. október 4., kedd

249.Aki elhozta nekünk az igazi karácsonyt, a szív békéjét

Üdv kedves Olvasó!
2001.december.24.Hétfő. Szenteste, Ádám, Éva, Adél
Szentmise
   Ma éjszaka a Barátok templomában Schindler atya prédikált az éjféli szentmisén. Egy kortörténeti könyvet lapozgatva vette észre, hogy valaha létező virágzó kultúrák után kutatva a régészek semmitmondó kupacokat találnak sokszor, amik valaha hatalmas építmények, piramisok lehettek, pár ezer éves fantasztikus munkák romhalmazként kerülnek elő a föld alól. Vajon ha ezt találják a régmúltból a huszadik század tudósai, az ötvenedik században mit fognak találni rólunk? Talán, ami a legjobban fennmarad és tájékoztatja az akkori kor embereit rólunk, ez lehet: "Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."


   Ezután idézett egy verset a karácsonyról: "Asszonyom ha volna, anyám hogyha volna, otthonom ha volna, szerelem ha volna, karácsonyom volna."- és a vers még folytatódik. Gondoljunk ma azokra a betegekre is, akik szerettek volna ma itt lenni, de nem tudtak eljönni és gondoljunk minden betegre és szenvedőre a világban. Ma éjszaka mindenki énekelheti a "Mennyből az angyalt...", legyen fiatal, középkorú vagy öreg, akár kilencven éves. Mert ma éjszaka angyalok szálltak le az égből, hogy megérintsenek bennünket. Gyökössy Endre írta egyszer könyvében, hogy ült karosszékében a nappaliban és gondolkodott, amint fia ment át szótlanul a szobán. Odament hozzá, homlokon csókolta, majd kiment a szobából és tette a dolgát.
Gyökössy így emlékezik vissza: "Nekem akkor eljött a karácsony, ott abban a pillanatban. Nem tudom, hogyan fog sikerülni a Szenteste, de akkor karácsonyom volt, a szívemben."
   Ma a töltöttkáposztától a pénzig, a beiglitől a hatalomig, a mámorító sebességben az autókig sokminden létezik, ami a karácsonyt jelenti. Az ajándékozás már sok családban megtörtént ezen az estén, de ne feledjük, hogy kétezer évvel ezelőtt született egy gyermek, aki elhozta nekünk az igazi karácsonyt, a szív békéjét, Jézus. Ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése