2011. február 10., csütörtök

121. Törekedjünk, hogy jobbak legyünk

Üdv kedves Olvasó!

2000. augusztus. 11. Péntek
Szentmise
   (Mt.19,27-29.)  Ma a buszon a bácsalmási atya tartott beszédet, melyben egy kis történetet mesélt el. Ebben a történetben egy fiatalember felkeres egy remetét azzal a problémával, hogy nem talál tökéletes közösséget, vallást, egyházat. Létezik-e egyáltalán ilyen? A remete elvezeti egy kis régi kápolnához és a fallal szembe állítja. Mit látsz? –kérdezi. A fiatalember látta az omladozó vakolatot, a málló téglákat, a fugák közül kinövő kis növényeket. Ekkor a remete azt mondta, hogy ezen falak mögött megtalálja  Krisztust. Ekkor megvilágosodott az emberke. Mi is így vagyunk ezzel, hogy próbálunk tökéletesedni, de teljesen tökéletesek soha nem lehetünk. Mi is olyanok vagyunk, mint az omladozó falak sokszor, de törekszünk, hogy jobbak legyünk, s így Jézus él a szívünkben. Pál apostol mondja: „Feledem ami mögöttem van, s az előttem lévő után rugaszkodom.” Ámen.
   (Mt.28,16-20.) A szombati szentmise Bergamóban volt, ahol több ezer fiatal jött össze és részesült áldásokban. Nagyon szép volt ez a nap.
   (Jn.6,41-51.) A vasárnapi szentmise az ambiverei templomban volt, közösen a csehekkel és az olaszokkal. A prédikációban Menyhért Sándor atya elmondta, hogy az életünk egy zarándoklat. Jézushoz megyünk és útközben ő táplál minket. Ezt a táplálékot, amit Tőle kapunk, mi is adjuk tovább szavainkkal és cselekedeteinkkel a többi embernek, akikkel találkozunk utunkon. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése