2012. február 23., csütörtök

328. Jézus olyan, mint egy edző

Üdv kedves Olvasó!
2003.január.20.Hétfő.
Ökumenikus imahét
   Ma este 6 órakor az evangélikus templomban folytatódott az ökumenikus imahét, Tajdina atya prédikált.
A bevezető imát Bán Béla református tiszteletes mondta, hogy töltsön el bennünket a Szentlélek, hogy így együtt vagyunk. A prédikációban Tajdina atya az ige felolvasása után elmondta, hogy a hit kaland. Gondoljunk Ábrahám hitére, aki teljesen Istenre hagyatkozott. Neki és Sárának gyermeke született. Abban a hitben halt meg, hogy utódai olyan sokan lesznek majd, mint égen a csillag. Ábrahám, Izsák, Jákob és Sára hite. Vagy gondoljunk a nagy felfedezőkre, akik az északi-és déli sarkot fedezték fel vagy az Amerikát felfedező Kolumbuszra. A hit kaland. De a hit kockázat is. Mesélte egyszer egy apa, hogy ezt a hitet nem tanította meg gyermekeinek, most igyekszik bepótolni. Mindenkinek kellene ismernie az evangéliumokat, aki nem ismeri, az szinte szellemi öncsonkítás. Be kell pótolni a hiányosságokat ezen a téren mindenkinek.


   Törékeny virágcserép az élet, Isten ajándékba adta nekünk a hitet, vigyázzunk rá, őrizzük meg. Az élet igazi megpróbáltatásai során, amikor nagyon ingatagok vagyunk, akkor hagyatkozhatunk igazán Istenre.
   Volt egyszer egy apródiskola, ahol az apródokat vizsgáztatta mesterük. A próbasorozat végén, a vár közepénél lévő kútba kellett beleugraniuk mesterük parancsára. Persze ők nem tudták, hogy két méter mélységben egy háló van kifeszítve, úgy vetették bele magukat a kútba mesterükben bízva. Nekünk is így kellene teljesen Istenre hagyatkozva, Jézusban bízva, teljes hittel élnünk.
   A fát sem a gyönyörű szép virágaiért ültetik, hanem a gyümölcseiért. Az emberben benne van az élni akarás, az ehhez a világhoz való tartozni akarás, de az örök életre egy sötét kapun át vezet az út, ahol majd az örök életet nyerjük el jutalmul, a mennyekben.


   Gondoljunk Mózes és Ábrahám hitére, amikor Mózes kétszer is rácsapott a sziklára, hogy vizet fakasszon, mert nem bízott Istenben, el is nyerte büntetését. A hangya, amely belekerül egy óraszerkezet belsejébe, sem tudja pontosan, hogy a szerkezet megalkotójának mi is volt tulajdonképpeni célja.
   Egy vonat menetrendje: első osztályon az ártatlanok, vértanúk utaznak, a másodosztály a bűnbánóké és csak jócselekedeteket lehet feladni csomagként. Nincs retúrjegy, visszaút. Jézus vár bennünket, elegendő helyet készített az arra érdemeseknek.
   Jézus olyan, mint egy edző. Drukkol nekünk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és elnyerjük az örök élet koronáját. (Hozzunk áldozatot).
Pál apostol szavaival élve: A harcot megvívtam, a pályát befutottam. Jutalmam a mennyei örömök és az örök élet koronája, ámen. (Minden hatalmat Istentől kapunk, a szívből indul ki minden).
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése