2012. február 25., szombat

330.Ismerjük fel a ránkbízottakat

Üdv kedves Olvasó!
2003.január.22.Szerda.
Ökumenikus imahét
   Ma este hat órakor a Barátok templomában folytatódott az ökumenikus imahét, immáron negyedik alkalommal jöttünk össze. A mai estén Dedinszki Tamás evangélikus lelkész hirdette az igét.
   Törékeny cserépedény az életünk, kincset hordunk, melyet Isten ránkbízott. Ismerjük meg a ránkbízottakat, ismerjük meg a bölcsességet, hisz oly rövid az élet. Zaklatott, rohanó világban élünk. Ismerjük meg kísértéseinket. Sokan extázisba menekülnek, valaki alkohol mámorba, valaki a kábítószer rabja lesz. Így próbálják megoldani a mindennapok problémáját, feszültségét. Ha baj van életünken, nem tudják elviselni kollégáikat, főnöküket, munkájukat, így  próbálnak feloldódni a hétvégén a szürke mindennapokból. Ez a megoldás? Mi lehet a megoldás? A kor szelleme azt diktálja nekünk, légy önmagad, valósítsd meg önmagad, legyen minél több pénzed, akkor boldog leszel, csinálj karriert. (Összejön tizenkét ember a nyereményért, pár millió forint, lakás, autó, külföldi nyaralás. Őrült tömeg küldi az sms-eket, hogy szavazzanak és nézik őket. Big Brother, Való Világ, stb.).


   Jézus azt mondja, legyél szelídlelkű, alázatos szívű, áldozd fel magad, törődj másokkal és inkább éljél szerényen, csendben. A mai világban zaklatott hajsza, könyöklés folyik az élet minden területén, növekszik a különbség gazdagok és szegények között.
    Az egyik ember forrás, aki ad másoknak, törődik másokkal, feláldozza magát, életét.
A másik embertípus begyűjt, hogy minél több legyen neki, még felebarátját is kihasználja.
   Rengeteg információ árad napjainkban, telve van vele szívünk és értelmünk. Nem marad hely az érzelmeknek, érzéseknek. Figyeljünk oda erre és fejlesszük érzéseinket, töltsük fel kiüresedett szívünket. Ismerjük fel a ránkbízottakat, a bölcsességet, hisz oly rövid az élet.
   Törékeny cserépedény az életünk, kincset hordunk. "Ahol a szívetek, ott a kincsetek"-mondja Pál apostol, ámen. (Jó így összejönni a szent falak között, szent időben, a szent csendben. Jó feltöltekezni, együtt lenni ezen a szent helyen, szent falak között.). Ámen.



Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése