2012. február 24., péntek

329.Egyedüli zsinórmérték Jézus

Üdv kedves Olvasó!
2003.január.21.Kedd.
Ökumenikus imahét
   Ma este 6 órakor az evangélikus templomban harmadik alkalommal jöttünk össze az ökumenikus hét keretében. Ezúttal Schindler atya tartotta a bevezető imádságot, hálát adván Istennek, hogy ismét összejöttünk és legalább fél, egy órácskára megnyugszik zaklatott szívünk. Ezután Kotmájer tiszteletes, a baptista felekezetből tartott prédikációt.
   Fontos, hogy az ember megtalálja a harmóniát Istennel, az emberekkel és az élettel. Zaklatott világban élünk, tele aggodalommal, félelemmel, ami sokszor agressziót szül, téveszméket és rögeszméket. Az ember nem találja helyét, nem tudja sokszor mit tegyen, milyen célt kövessen, mi legyen élete értelme. Ki a hívő ember? Aki ebben a zaklatott világban is megtalálja a harmóniát. Karácsonykor történt, hogy amikor az ünnepek végeztével leszedték az izzókat a fáról, azok összekeveredtek és ki kellett őket bogozni, hogy szép rendben tudják eltenni jövőre. Ekkor jött rá az atya, hogy nem mindegy, hol kezdik kibogozni. Csak egy felé működik jól a dolog. Így van ez az életben is. Próbálhatunk bármit is, először Istennel kell rendeznünk a kapcsolatunkat, csak úgy élhetünk teljes életet.


   A hívő embernek fel kell vállalnia a hitét. A hit nem magánügy, ahogy próbálták belénk plántálni hosszú időn keresztül. A hit közügy, minden embernek elemi érdeke, hogy megismerje Istent. A hívő embernek hitét felvállalva példamutató életet kell élnie, törekednie kell erre, ha már egyszer rátalált Jézusra és igent mondott neki. A hívő élet nem könnyű élet, tele van megpróbáltatásokkal, de a hívő ember ezen megpróbáltatások közepette is harmóniában tud élni.
   Sok dolog eltérítheti az embert a tiszta krisztusi hittől. Szinte mondhatjuk, ahány lelkipásztor, annyiféle hit. Mi irányítja hitünket? A mindenkori érdekek? Vágyaink, amit szeretnénk megvalósítani? A kor szelleme, a divat? Mihez idomulunk hozzá? A missziók is minél több embert szeretnének megtéríteni, s a nyugati világban azt vehetjük észre, hogy egyre többen fordulnak el a hittől, egyházuktól. Ha nem jön be a karrier, érdekeink, vágyaink, ha elmúlik a divat, amihez eddig hitünket igazítottuk, elfordulunk Istentől. Mihez igazodjunk? Egyedüli zsinórmérték Jézus, hozzá kell igazodnunk. A Szentíráshoz, a krisztusi tanításokhoz, Jézushoz.
Világosan kell látnunk a célt, a nagy célt, amelynek megvalósulásához mi is hozzájárulunk életünkkel.
A hívő ember lát tisztán, aki harmóniában él Istennel, az emberekkel és az élettel, ámen.
(Fontos az állhatatosság, szelídlelkűség. A harcot megvívtam...)



Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése