2010. december 8., szerda

78. Mester hol lakol? (2.)

Üdv kedves Olvasó!
2000. január. 21. Péntek.   (Baptista imaház)
Prédikáció
   Ezen a héten ökumenikus imahét van. Az imaházban Binszki József atya mondott szentbeszédet. Mester hol lakol? Ezzel a mondattal indított. 1997-ben Franciaországban volt 60 fiatallal egy nagyszabású világifjúsági találkozón, ahol a keresztény fiatalok jöttek össze. Ez a mondat volt akkor is a jelmondat. Mester hol lakol? Jézus hol lakik, tudjuk-e? Az ember Jézust keresi. Mi is megkérdezzük életünkben számtalanszor ezt, feltesszük a kérdést újra és újra. Valaki nem szól, nem kérdez, hanem az élete egy nagy kérdőjel, egész lényében látható ez a kérdés, hogy lelke Jézus után kiált. Fontos, hogy legyenek emberek, akik tanúságot tesznek Jézusról, akik hiteles életet élnek és akiknek hihetünk. Jézus ott lakik Csecsenföldön is, ahol most háborúznak, Törökországban a földrengés súlytotta területek romjai között is, Kárpátalján is és mindenhol. Jézus ott lakik a református, katolikus, evangélista és baptista templomokban is. Mert Jézus mindenütt ott van, ahol emberek vannak és akik hisznek benne.

   Volt egyszer egy megtörtént eset Dél-Amerikában, a gazdagoknak és a szegényeknek külön templomuk volt. Egyik hétvégi szentmisén két szegény kisgyerek  bejutott a gazdagok templomába. Egy zsákot vittek, benne kevéske kenyérrel és pár zöldségdarabbal. A templomi szolga ki akarta őket zavarni, de ők szép lassan az oltárig mentek és megkérdezték, hogy hol van a gazdagok Jézusa? Mert ők szegények és azt akarják, hogy gazdag szüleik legyenek. A templomban néma csend volt, de végül is a templomi szolga kizavarta őket. Ők hangosan megjegyezték, menjünk, úgy látszik a gazdagok Jézusa ma nincsen itt a templomban.

   Van még egy történet, ami arról szólt, hogy Isten megkérdezett egyszer egy bölcset, hogy hová bújjon el az emberek elől, mert bújócskát szeretne velük játszani. Megkérdezett már okos embereket, akik azt mondták, bújjon el a legmagasabb hegy tetejére, de ott úgyis megtalálják. Angyalai azt javasolták neki, bújjon el a legmélyebb óceánba, de ott úgyis megtalálják. A bölcs ezt tanácsolta neki: bújj el az emberi szívek mélyére, ott fognak legutoljára keresni. Mester hol lakol? Jézus ott lakik az emberi szívek legmélyén. Találjuk meg Őt. Ámen.
Viszlát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése