2010. december 17., péntek

87. Legyen tevékeny a szeretetünk!

Üdv kedves Olvasó!

2000. március. 12. Vasárnap.  Nagyböjt 1. vasárnapja
Szentmise
   Ma a Barátok templomában voltam az esti szentmisén, melyet egy romániai (erdélyi) torjai plébános tartott. Márk evangéliumából volt ma az idézet, amikor Jézus a pusztában volt negyven napig, s azt hirdette, hogy térjetek meg és higgyetek az evangéliumban. Ezután prédikált a vendégpap. „Rohanó világ utasai vagyunk”- kezdte. Egybefolynak a hét napjai és az ünnepek, eltűnnek az ünnepek méltóságai, a szent előkészületek, hogy méltóképpen ünnepelhessünk. A keresztény egyház legnagyobb ünnepe a Húsvét. Bánjuk meg bűneinket és higgyünk az evangéliumban! Nézzünk szembe önmagunkkal, hibáinkkal,  gyengeségeinkkel és tisztítsuk meg lelkünket a szent idő alatt, készüljünk fel az ünnepre. A háziasszony is, ünnepek előtt vagy mikor vendégeket vár, süt, főz, készülődik, mitegy fölajzva ezzel a többieket is az ünnep fontosságára. Add el mindenedet- mondja Krisztus. Mi túlságosan pazarlók vagy szűkmarkúak vagyunk. Gyűjtögetünk. El kell adnunk képességeinket, kézügyességünket, mosolyunkat, mindent, amit kaptunk el kell ajándékoznunk, hogy ezáltal gazdagodjunk is. Jézus a modell, aki mindig és mindenkor, mindenben előttünk kell álljon.


   Mi önmagunk is egy írott evangélium vagyunk. Tükörképei Jézus evangéliumának, jobban mondva egyéniségünk tükre annak, amit megélünk az evangéliumból. De ez többnyire egy rövidített, felhigított vagy hamis evangélium, amit mi írunk. Nekünk is meg kell fosztanunk ezt az evangéliumot a mítoszoktól, hogy hitelesek legyünk, s valóban azok, akik Jézus evangéliumát hirdethetik életükkel. Sokan ma egy hamis evangéliumról tesznek tanúságot életükkel, amikor közömbösek, közönyösek, eltaszítják maguktól embertársukat, s elmennek mellette. Jézus szeretetét átadva, neki utat nyitva kell élnünk, s továbbsugározni embertársaink felé, ajándékozva ezt a többieknek, s így mi is még többet kapunk Istentől.

   Bármit is teszünk a legkisebbeknek is, Jézusnak tesszük. Az önzés meggátol bennünket ebben a nyitottságban és kiáradó szeretetben. Le kell vetnünk önzésünket, s meg kell nyílnunk Jézus szeretetének. Írjunk mi is evangéliumot, a saját magunkét! A szenvedélyek, bűnök, önzés, hamisságok stb. meggátolnak bennünket a tisztaságban. Legyen tevékeny a szeretetünk. Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az evangéliumnak! Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése