2011. december 8., csütörtök

297.A kis dolgokat kell igazán jól csinálni

Üdv kedves Olvasó!
2002.október.06.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában ifjúsági zenés mise volt, Schindler atya prédikált. Az evangélium a szőlősgazdáról szólt, aki embereket küldött egymásután szőllejébe, a munkások valamennyit elkergették. Utoljára fiát küldte, hogy arra talán hallgatni fognak. Megölték, hátha így övék lesz majd öröksége. Ezzel kapcsolatban prédikált az atya is. Nekünk mi jutott örökségül?


   Sok közösség van itt a Szent Antal plébánián is. Bibliakör, énekkar, ifjúsági csoport, karitász, hittanos csoportok. Örökségünk, hogy megéljük kereszténységünket valamilyen közösségben. Leülünk a templomban egymás mellé, együtt imádkozunk. Isten nem segít nekünk közvetlenül, figyel minket és hallgat, amikor imádkozunk. Amikor mi is figyelmesek vagyunk egymás iránt és meghallgatjuk egymást, segítünk ezzel egymásnak. Nem kell tanácsokkal elhalmozni a másikat, megfosztani akaratától, saját cselekedetétől, mert ezzel gyengeségében erősítjük meg. Figyelmesen hallgassuk meg a másikat, empátiával.


   Élt egyszer egy remete egy távoli barlangban, szüntelenül imádkozva kereste a kapcsolatot Istennel. Egyszer egy egérke kezdte el rágni a saruját. El akarta kergetni, s erre az egérke azt válaszolta, hogy éhes.
Hogy képzeli ezt, volt a válasz, hagyja őt békén, mert így nem tud elmélyülni az imában és egyesülni Istennel.
Hogy akarsz te egyesülni az Istennel, ha még velem sem tudsz?-volt az egérke válasza. A kis dolgokat kell igazán jól csinálni, amit mindennapjainkban megtehetünk, ha nyitott szemmel, figyelmesen járunk. A világot megváltanunk szükségtelen, ezt megteszi minden szombaton este James Bond a fő műsoridőben.


   Küldetéssel jöttünk a földre, feladatot bíztak ránk. Ezt kell teljesítenünk. Aki csak egyetlenegy könnyet is letörölt valaki másnak az arcáról, nagy tettet hajtott végre. Ezek a tettek mind fel lesznek jegyezve Isten könyvébe. Aki mások sebét gyógyítja úgy, hogy az ő sebe jóval mélyebb, aki másokat vígasztal, holott ő nagyon szenved. Ámen.
   Tegyük a jót a kicsi dolgokban, s egyszer majd váratlanul Isten áldása kezd el áradni ránk.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése