2011. július 1., péntek

179. Lépjük át egy új világ küszöbét avagy szüntelenül hív

Üdv kedves Olvasó!
2001. március. 30. Péntek.
Szentmise
   „Az Úr közel van azokhoz, akik töredelmes szívűek.” Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, mely az Isten ajkáról való. Jávor atya prédikált is egy kicsit a mai misén. Jézus az ajtó előtt áll és zörget. Forduljunk el bűneinktől és lépjük át egy új világ küszöbét.
   (Még a múlt héten szombaton voltam Iván atya miséjén, szépen prédikált. Beszélt Pedróról és annak barátjáról Juanról. Pedro frissen megtért keresztény volt és amikor találkozott Juannal, aki régóta az, Juan kérdezgette őt Jézus életével kapcsolatban mindenféléről. Pedro sok mindenre nem tudott válaszolni, de azt elmondta, hogy amióta Jézus a szívébe költözött, megváltozott az egész élete. Lehet, hogy még nem tudja részletesen az evangéliumi történéseket, eseményeket, de szíve már nagy változáson ment keresztül. Jézus mindig elénkjön és átkarol minket bűnösöket. Szüntelenül hív. Jenő atya is elmondta vasárnapi miséjén a szentgyónás fontosságát, hogy valakinek elmondjuk bűneinket, akinek kezében van az oldás és kötés. Új életet kezdjünk Krisztusban. Ámen.) Jávor atya a mai misén még elmondta, hogy forduljunk el bűneinktől, próbáljunk megszabadulni apróbb vétkeinktől is ebben a nagyböjti időszakban. (Mise előtt Jávor atyánál gyóntam, aki elmondta, hogy Krisztus ma is cipeli a keresztet sok emberért, használjuk fel végtelen kegyelmét és szüntelen imádkozzunk, áldozzunk, ámen.

2001. március. 31. Szombat.
Szentmise
   Ma este 7 órakor a belvárosi templomban voltam, ahol Keve atya misézett. Prédikált a szentgyónásról, hogy az csak akkor jó, ha megbánjuk tiszta szívvel a bűneinket és buzgón új életet kezdünk. Nem szabad letörni, bánkódni rég elkövetett bűneinken, hanem felfelé kell nézni és új életet kezdeni Jézus szerető segítsége és oltalma mellett. Az egész szentgyónásnak csak így van értelme. Ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése