2011. július 8., péntek

184. A csodák csendben történnek meg

Üdv kedves Olvasó!
2001. április. 15. Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Jenő atya prédikált. Feltámadt Krisztus! Valóban feltámadt! Hangzik az ilyenkor szokásos mondat. A tanítványok üresen találják a sírt, utána Jézus sokaknak megjelenik. Az égi dolgokra, értékekre irányítják figyelmünket, nem a földiekre. Jézus Krisztusba ojtva mi is részesei vagyunk a föltámadásnak és az örök életnek, ámen.
   Este Schindler atya prédikált. „A csodák csendben történnek meg. Az igazán nagy dolgok csendben születnek meg.” „Addig menj, addig csináld, amíg már nem bírod erővel.”
(Jenő atya mondta még délelőtt: ne a mi saját bölcsességünk, okoskodásunk szerint haladjunk, hanem Jézust, az élő és ható Szentírást, Isten szavát kövessük.) Ámen.
„Csak az győz, aki győzni képes.”


2001. április. 20. Péntek.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett. „Adj hálát lelkem az Úrnak, mert jó, mivel irgalma örökkévaló.” Allelujja, ezt a napot az Úristen adta, ujjongjunk és vígadjunk rajta, allelujja.
   A prédikációban elhangzott: Köszöntelek szép mai nap, itt földi zarándokutamon a híd, a cél felé tartva, mely elvisz Jézus dicsőségébe. Figyelni kell az ő szavára, kerülni kell a veszélyeket, melyek eltérítenek utunktól. Figyeljünk Jézus szavára és kövessük utunkon, ámen. Így szólt az Úr tanítványaihoz: Jöjjetek és egyetek és fogta a kenyeret, kiosztotta nekik, allelujja.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése