2011. július 27., szerda

199. Hit a holnapban

Üdv kedves Olvasó!

2001. augusztus. 20. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Szent István napja van ma, ezzel kapcsolatos volt a prédikáció is. Szent István király optimista volt, reménnyel tekintett a jövőbe. Volt hite és bátorsága, küzdeni tudása. Hitt a holnap és a jövő lehetőségeiben, ámen.
   „Az igazak útja olyan, mint a hajnal pirkadása. Egyre fényesebb lesz míg eljön a nappal világossága.” (Egyre világosabb, még eljön a fényes nappal.)

2001. augusztus. 21. Kedd.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Irgalmasságodat Uram éneklem majd szüntelen.”
„Allelujja, allelujja, Jézus mondja: Én vagyok a jó pásztor, ismerem juhaimat és az enyéim is ismernek engem, allelujja.”
   Köszöntelek mai szép nap, köszöntelek a levegőért, vízért, földért, ezek nagyszerűségéért, dícsérlek Istenem mindezekért, az állatokért, melyeket nekünk teremtettél, hogy szolgáljanak. Csak te tudtad Istenem a szivárványt ilyen pompásan megalkotni, hogy annyi színben tündököl, a muzsikát, hogy hangjai összecsendülnek, a rózsa édes illatát, a sült fenséges szagát, a fenyő illatát. Nekünk adtad az öt érzéket, dícsérünk Istenünk az egész teremtett világért, ámen.
   Úgy éljünk, hogy elnyerjük Isten tetszését, haladjunk Jézus lábnyomán, legyünk engedelmesek és alázatosak, viseljük el a kudarcokat és bűneink terhét is, de mindig törekedjünk arra, hogy Isten tetszése szerint éljünk, ámen.
   „A jó pásztor életét adja juhaiért.”
(Szt. X. Piusz pápa életéről is beszélt egy keveset Jávor atya, akinek a napja van ma. 1903-ban utazott a pápaválasztásra, menettérti jegyet vett, szerénységében nem is gondolta volna, hogy őt választják meg. 1914-ben hunyt el, jó pápa volt.)

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése