2011. július 29., péntek

201. Minden cselekedetetek mozgatórugója

Üdv kedves Olvasó!
2001. augusztus. 24. Péntek.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Szolgáid Uram Istenem, hirdetik nagyszerű országod dicsőségét.”
Allelujja, rabbi te vagy az Isten Fia, te vagy Izráel megváltója, allelujja.
   Köszöntelek ma is mai szép nap. Dicsérlek Istenem mindenekben. Köszöntöm az életet, köszöntöm a Napot, amely világosságot hoz a sötétségbe és beragyogja a Földet és az életet. Köszöntöm a növényeket, állatokat, virágokat, tengereket és tavakat. Köszöntöm az embertársakat és akik most látták meg a napvilágot. Köszöntelek Istenem az örömökért és a megpróbáltatásokért, hogy várni és remélni tudom a jövőt, köszöntelek az egész teremtett világért, ámen.
   Mindent Isten dicsőségére műveljetek! Ez legyen minden cselekedetetek mozgatórugója. Bármilyen súlyos hátrányotok származzék is belőle, minden cselekedetetek Isten dicsőségét szolgálja és akkor elnyeritek az örök mennyei királyságot, ámen.
   „Nekem adta az Atya az országát és én nektek adom azt, hogy bőségesen egyetek és igyatok asztalomnál, mondja az Úr.
(Ma Szt. Bertalan apostol napja van. Róla is beszélt keveset Jávor atya. Ő volt Nathániel, akit kezében bőrével ábrázoltak, mert elevenen megnyúzták. Így halt mártírhalált.)


2001. augusztus. 25. Szombat.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Íme az Isten hajléka az emberek között.”
Allelujja, az Úr mondja: Megáldom és megszentelem ezt a helyet, nevem benne marad örökkön örökké, allelujja.
   Köszöntelek mai ránkvirradó gyönyörű szép nap, köszöntöm a kályhában lobogó tüzet, amely meleget ad, köszöntöm a csírázó magot és a nyiladozó  rügyet, a fákat, az ég madarait, a tengerek, folyók halait, az ég csillagait. Az egész teremtett és csodálatos világért köszönet és hála neked Jézusunk, ámen.
   Szentírási idézet: Ti férfiak, férjek szeressétek feleségeiteket, ahogy Krisztus is szereti egyházát, s ahogy feláldozta magát érte. Ti feleségek szeressétek férjeiteket és engedelmeskedjetek nekik, mint az Úrnak. Ti házastársak szeressétek egymást és fölemelt jel lesztek ezekben a mai nehéz időkben, ámen.
„Mint élő kövek épüljetek a Krisztusra, hogy szent kövekként, élő papság és templom legyetek.”

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése