2011. július 18., hétfő

191. Ora et labora

Üdv kedves Olvasó!
2001. Július. 23. Hétfő.
Szentmise
   Ma Jávor atya prédikált a reggeli 7 órai misén.
„Áldom az Urat minden időben.” Allelujja Jézus mondja: Maradjatok meg szeretetemben, aki bennem marad és én őbenne, az bőséges termést hoz, allelujja.
   Mennyország hasonlít a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöt talált, eladta mindenét amije volt és megvette azt.
   Köszöntelek szép mai nap és áldalak Téged Uram mindazért, amit adsz nekem. Áldalak gondjaimért, bajaimért, sikereimért, barátaimért és üldözőimért. Áldalak mindenért.
Intés a paráznaság ellen, őrizkedjünk a világi szenvedélyektől, mert az Úr haragja utolér. Őrizzük meg magunkat a szeretetben és tisztaságban.
(Tegnap Jávor atyánál gyóntam: Ne szórd szét a lelkedet ennyire, nem kell apró részletekre, mindenre odafigyelni, mert a kísértések újra és újra jönnek. Összpontosítani kell a munkára, feladataidra. Ora et labora. Imádkozzál és dolgozzál- hangzik a mondás. Ahogy Mária és Márta. Egyikük a konyhában dolgozott, míg a másikuk addig imádkozott, Jézussal foglalkozott. Kerüljük a rossz társaságot, legyen akaraterőnk. Ámen.)


2001. július. 24. Kedd.
Szentmise
   „Egyedül Te vagy Istenem az én erősségem.” Allelujja, boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa, allelujja. Ahol a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is. Ma is prédikált egy kicsit Jávor atya a reggeli misén. Dícsérjék az Urat mindenek. Köszöntelek szép mai nap. Ne menjen le a Nap haragotok előtt. Bocsássátok meg bűneiteket egymásnak, így a ti mennyei Atyátok is megbocsájtja majd nektek bűneiteket.
„Íme itt jön a vőlegény, menjetek az Úr Krisztus elé.”

2001. július. 25. Szerda.
Szentmise
   „Akik könnyek között vetnek, majd ujjongva aratnak.”
Mindenki vegye föl keresztjét, mert aki nem veszi fel, az nem méltó hozzám. Ti az enyéim vagytok, menjetek és bő termést hozzatok, maradandó gyümölcsöt.
   Köszöntelek mai szép nap!


2001. július. 26. Csütörtök.
Szentmise
   „Az Úr Isten neki adja, Atyjának Dávidnak trónját.”
Köszöntsük a mai napot is, hozza el nekünk a megvilágosodást. Köszöntelek napsütéses nap, köszöntelek esős nap. Szánjuk magunkat teljesen Istennek, mint akik a halálból életre teremtek.
   „Ittak az Úr kelyhéből és Isten barátai lettek.”

2001. július. 27. Péntek.
Szentmise
   „Uram, Istenem örökkévalók minden igéid.”
Köszöntelek mai szép nap!
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése