2011. július 23., szombat

196. A jövő reménysége

Üdv kedves Olvasó!
2001. augusztus. 13. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
   „Allelujja, Jézus mondja: Én vagyok a jó pásztor, ismerem juhaimat, ahogy az enyéim is ismernek engem, allelujja.
   Köszöntsük ma is ezt a szép napot, mint elsőt hátralévő életünkből. Dicsérlek Jézusom, megváltásom közvetítőjeként. Áldalak Szentlélek, aki vezetsz engem, hála neked Istenem, Atyám. A mai levélrészlet: Ne okozzunk kárt egymásnak. Ezen a vonalon is int bennünket a Szentírás, mert az Úr igazsága megítél bennünket, ámen.
   „Én vagyok a jó pásztor.”


2001. augusztus. 14. Kedd.
Szentmise
   Ma 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett ezen a reggelen, mint mindig. Volt most vele még valaki, nem ismerem ezt a papot.
   Isten szabad akaratot adott nekünk, próbára tesz bennünket, hogy a jót választjuk-e. Önmagunk semmire sem vagyunk képesek egyedül. Holnap lesz Nagyboldogasszony, imádkozzunk a tisztaságért.
   „Allelujja, aki kiállja a próbát, az elnyeri az örök életet, allelujja.”
Köszöntelek mai szép nap, dicsőítelek Istenem. Te aki tiszteletben tartod az emberi szabadságot. Isten nem engedi, hogy megmaradjunk a bűnben, mint ahogy eddig sem engedte. Bűnbánó szívet ad és megtérésre hív a szentgyónásban és szentáldozásban. Ámen.


2001. augusztus. 15. Szerda.  Nagyboldogasszony
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya misézett. Az evangélium arról szólt, amikor Mária meglátogatta Erzsébetet. Az atya is erről prédikált, hogy milyen szép, amikor két áldott állapotban lévő nő találkozik egymással. A jövő reménységét hordozzák szívük alatt, az életet, lehetőséget, hitet. Illyés Gyulát is versírásra ihlette egyszer egy nő, aki áldott állapotban volt és a vonaton együtt utaztak. A mai világban oly sok csecsemőt dobnak el maguktól az anyák, akik szinte fiatal lányok még. Sokkal jobban kellene tisztelnünk az életet, ezt a csodát, a jövőbe vetett hitet, reménységet. Amikor két fiatal találkozik, s szerelmük gyümölcse, a jövő reménysége van az anya szíve alatt, ámen.
   Este a „kisemberről” beszélt az atya, a kisemberről, aki sokszor tartalmasabb életet él, mint a sztárok, akit nem vesz körül pompa és ragyogás, hanem sokszor fogcsikorgatva küzd. Élete csendben telik. Ámen.


2001. augusztus. 16. Csütörtök.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Íme eljövök Uram és teljesítem azt, amit kívánsz.”
Isten elküldte a világba Fiát, hogy általa éljünk.
   Köszöntelek mai szép nap, köszönöm az ígéreteket, köszönöm a csalódást, köszönöm a munkát és a pihenést, köszönöm az önmegvalósítás  lehetőségeit. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése