2011. augusztus 1., hétfő

202. Szívbe írt törvények

Üdv kedves Olvasó!
2001. augusztus. 26. Vasárnap.
Szentmise
   Ma délelőtt fél kilenckor a diákmisén a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Beszélt arról, hogy minden népek a négy égtáj felől összegyűlnek. A kereszténység és számos világvallás, például az iszlám is azon van, hogy minél több hívet toborozzon. Ma kb. 1 milliárd keresztény van a világon. Mi ez? Hatalomvágy a vallások részéről ez a hódítás? Ne feledjük, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos. Köztudott a közösség megtartó ereje, de mégsem a nagyság, hanem a minőség a fontos. Egy igaz keresztény is óriási hatással lehet környezetére, s akkor majd elmondhatja, ezt az utat megharcoltam, ezt a pályát megharcoltam. Menjünk be az önfegyelem szűk kapuján át az örök életre. Az embertársainkkal való kapcsolataink azok, amelyek számítanak, a szívbe írt törvények.


2001. augusztus. 27. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Őrizzed lelkemnek nyugalmát magadnál Uram Istenem.”
Alleluja, az Úr mondja: Én vagyok a világ világossága, aki engem követ, azé lesz az élet világossága, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap. Köszöntöm a szürke hétköznapokat, melyek ránkrakják a munka terhét. Köszöntelek Istenem a terített asztalért és akik az ennivalót készítik. Köszöntöm a buszsofőrt, aki lehetővé tette, hogy egy beteget meglátogassak. Köszöntöm a levélhordót, aki egy jó hírt közvetített, köszöntöm a telefont, mellyel nővérem telefonált és egy szomszédom segítségemre sietett, köszöntöm az előzékenyen mosolygó lifteskisasszonyt. Köszöntelek édes Istenem, mert rád ismertem. Te telefonáltál és te mosolyogtál, ámen.
   Köszöntsük az Urat és adjunk hálát neki az útért, melyen hordozott minket, ámen.
„Mennyország hasonlít a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöt keresett, s amikor egy értékeset talált, eladta mindenét amije csak volt, s megvette azt.”


2001. augusztus. 28. Kedd.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Alleluja, egy a ti Atyátok a mennyei, egy a ti tanítótok, Krisztus, alleluja.”
Köszöntelek mai szép nap. Vége a kánikulának, adj tartalmas hosszantartó esőt a kiszáradt földeknek Istenem. Adj nekünk irgalmasságot és kegyelmes jóságot, hogy ne legyünk kevélyek, heves önzésűek, engedetlenek. Bocsásd meg bűneinket, ámen.
   Szentírási idézet: Adj bölcsességet Uram. Isten mindent megad nekünk, amit kérünk a szeretet nevében.
„Így szól az Úr: egy a ti tanítótok Krisztus, mindnyájan testvérek vagytok.”
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése