2011. augusztus 3., szerda

204. Törekedjünk a felebaráti szeretetre

Üdv kedves Olvasó!
2001. szeptember. 03. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Hirdessétek minden népnek, mondjátok el az Úr csodás tetteit.”
Alleluja, így szól az Úr: A barátaimnak tartalak benneteket, mert elmondtam nektek mindazt, amit az Atyától hallottam, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap, dicsérlek édes Istenem. Te, aki a Földet és a Napot, Holdat és csillagokat, bolygókat teremtetted, hála neked. Hála neked és dicséret a tél fehér hótakarójáért, a tavasz csodaszép kék egéért, a nyáron zöldellő mezőkért és virágzó fákért, az ősz rozsdabarna színeiért, az emberekért és az egész teremtett világért, ámen.
   Szentírási idézet: Tartózkodjatok a házasságtöréstől, óvakodjatok tőle, mert az Úr haragját vonjátok magatokra. Gyónjátok meg bűneiteket az Úr előtt lelki atyátoknak, ámen.
   „A jó pásztor életét adja juhaiért.”


2001. szeptember. 04. kedd.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Alleluja, nagy próféta támadt közöttünk, Isten jött el közénk, alleluja.”
   Köszöntelek mai szép nap, hála neked Istenem a mai csodálatos napért. A Napért, mely ragyogóan süt; a tél haváért, mely fehéren hull; az esőért, mely verdesi ablakomat; a hidegért, mely megdermeszt; a levesért, mely felmelegít. Hála mindazért, amit kapok és adok; az ígéreteidért, kegyelmedért, jóságodért és segítségedért édes Istenem, ámen.
   Szentírási idézet: „Gyűjtsetek kincseket a mennyekben.” Megalkuvás nélkül kövessük Jézust és törekedjünk a felebaráti szeretetre, ámen.


2001. szeptember. 05. Szerda.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Boldog az a nemzet, melyet az Úr örökségének mondott.”
Alleluja, az Úr lelke van rajtam, elküldött engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap, szeptember ötödikén, amikor ebben a percben velünk együtt ezer és ezer helyen a nagy világon áldozatot mutatnak be az Úrnak. Mi is helyezzük áldozatunkat a paténára, egész lényünket, munkánkat, nehézségeinket, megpróbáltatásainkat, előrehaladásunkat, fájdalmainkat, szenvedéseinket, örömünket és sikereinket, családtagjainkat és honfitársainkat. Szenteld meg Istenem az életemet, szenteld meg egész lényemet, ámen.
   Szentírási idézet: Ne vitatkozzatok a hallók rovására, ne veszekedjetek, mert ez nehezíti az előrehaladásotokat a cél felé. Isten titkát a Szentlélek fedi fel Jézus Krisztusban. Szeressétek Istent és ő megválaszolja lelketek kérdéseit és megoldja problémáitokat, ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése