2011. augusztus 16., kedd

213. Köszönet

Üdv kedves Olvasó!
2001. szeptember. 21. Péntek.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Minden földre elhat szózatod.”
Alleluja, téged Isten dicsérünk, téged Úrnak ismérünk, téged dicsér egek Ura, apostolok boldog kara, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap szeptember huszonegyedikén, dicsőség neked Istenem, hogy rám virrasztottad ezt a napot is. Köszöntés a levegőnek, a Földnek és a víznek, köszönet az állatokért, melyeket szolgálatunkba állítottál. Köszönet a muzsika összecsengő hangjaiért, a rózsa csodálatos illatáért, a sült fenséges szagáért, a fenyők és parfümök illatáért, az ételek pompás ízéért. Köszönet az öt érzékért, melyekkel értékelni tudjuk a teremtett világot. Hála neked Istenünk és köszönet, köszönet, köszönet.
   Szentírási idézet: Mindenki ismerje szelídlelkűségeteket. Ne csak azokkal legyetek kedvesek és barátságosak, akiket szerettek és akik közel állnak hozzátok, hanem azokkal is, akik neheztelnek rátok. Ámen.
   „Nem azért jöttem a világra, hogy az igazakat megtérésre hívjam, hanem hogy a bűnösöket.”- mondja az Úr.


2001. szeptember. 22. Szombat.
Szentmise
   Ma este 7 órakor a Belvárosi templomban Iván atya és Tajdina atya miséztek, Iván atya prédikált. Az evangélium arról szólt, hogy volt egy gazda, akinek akkora vagyona volt, hogy már nem is tudta kezelni a pénzét, nem látta át az egészet. Fogadott egy intézőt, aki pénzügyeit kezelte és mindig  beszámolt neki. Egyszer bevádolták nála az intézőt, hogy hűtlenül kezeli pénzét, mire a gazda el akarta bocsátani állásából. De az intéző nem akarta alábbadni életszínvonalát, ezért gondolva a jövőre, magához hívatta urának adósait, akinek 100 pénz adóssága volt, annak húszat elengedett, valakinek ötvenet, így károsítva gazdáját, arra gondolva, hogy jólétet biztosítson magának, mert akiknek elengedi adósságát, azok jók lesznek majd hozzá és befogadják őt. Ezután az úr megdícsérte intézőjét, hogy okosan járt el. Igen, a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál. „Aki a kicsiben hű, az a nagyban is az lesz, aki a kicsiben hűtlen, az a nagyban is az lesz.”
   Ha csak azokat szeretitek, akik benneteket is szeretnek, miben különböztök a bűnösöktől? Imádkozzatok, esedezzetek, könyörögjetek és adjatok hálát Istennek. Imádkozzunk a világbékéért, ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése