2011. augusztus 12., péntek

211. Mindig szóljatok igazságot!

Üdv kedves Olvasó!

2001. szeptember. 17. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„A te tanításod Uram lélek és élet.”
Alleluja, Uram a te tanításod lélek és élet, örökké való igéid vannak, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap a csepergő eső ellenére is. Dicséret neked Istenem, tárd föl előttem a hegyek, völgyek, virágok, folyók és tavak szépségét. Vibráld meg szívemben a szeretet, imádság és hála húrjait, ámen.
   Szentírási idézet: Vigyázzatok, hogy kísértésbe ne essetek. Az álom veszélyes állapot. Legyünk mindig éberek, hogy harcolni tudjunk. Csak az lehet győztes, aki harcol.
„Nem ti választottatok engem, mondja az Úr, hanem én választottalak titeket, s arra rendeltelek, hogy elmenjetek, termést hozzatok, maradandó termést.”


2001. szeptember. 18. Kedd.
Szentmise
   Ma regel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Uram, Istenem az ártatlanság útján akarok járni.”
Alleluja, nagy próféta támadt köztünk, Isten meglátogatta népét, alleluja.
   Köszöntelek szép mai nap szeptember tizennyolcadikán. Dicséret neked Istenem, a te szereteted vezessen engem a mai nap folyamán. Dicsőség neked az embertársakkal való találkozásért, dicséret azok helyett is, akik nem imádkoznak hozzád. Köszöntés azoknak, akik a szenvedések terhét hordozzák, a kisemmizetteknek, azoknak, akiket lesújtott a vak nyomor és a terror áldozatainak. Köszöntés a szenvedésekért és szenvedéseidben, dicsőség neked Istenem hazádban és itt a Földön, ámen.
   Szentírási idézet az efezusiakhoz írt levélből: Mindig szóljatok igazságot! A hazugság, még a szükség hazugság is sátán mellé állít, elválaszt Jézustól. Mondjunk mindig igazat, tárjuk föl hazugságainkat embertársaink, felebarátaink előtt, álljunk Jézus mellé. Ha igazat mondunk, ő mindig mellettünk áll, ámen.
   „Megfeledkezhetik-e csecsemőjéről az asszony? És még ha megfeledkezhetik is, én akkor sem feledkezem meg rólad.”
   „Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a Földön.”


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése