2011. augusztus 23., kedd

219. Bátorítsátok a félénk szívűeket!

Üdv kedves Olvasó!
2001. október. 08. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Szent Fiadat Boldogasszony kérd e népért.”
Alleluja, üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van te veled. Áldottabb vagy te az asszonyoknál, alleluja.
   Szokásunk szerint köszöntsük ezt a szép napot is ezen a reggelen. Üdvözlünk téged Urunk, téged Istenünk és kérünk, hogy szeretetben teljék ez a nap is életünkben. Azt tegyük másokkal, amit szeretnénk, hogy mások is tegyenek velünk. Ne cselekedjünk olyan dolgot másokkal, amit nem szeretnénk, hogy velünk is megtegyenek. Éljünk Jézus szeretetében, ámen.
   Szentírási idézet a Thessalonikiekhez írt levélből: Bátorítsátok a félénk szívűeket! Sokan félénkek és vigasztalásra szorulnak, olyanok mint a pislogó gyertyabél. Tárjuk eléjük testvérünknek, Jézusnak tanításait, azoknak, akik félnek és vigaszra szorulnak, hiszen Jézus a bátorság erejével győzedelmeskedett.
„Gyönyörűséges mennyei királynő imádkozzál érettünk fiadhoz, Jézus Krisztushoz, aki megváltotta a világot, hogy hozzon békességet a Földre az emberek közé, ámen.


2001. október. 09. Kedd.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Akik könnyek között vetnek, majd ujjongva aratnak.”
Alleluja, én vagyok a világ világossága, aki engem követ, azé lesz az élet világossága, mondja az Úr, alleluja.
   Köszöntsük ma is ezt a szép napot és téged Istenünk. Köszönet az emberi találmányokért, amik úgy születnek, hogy te elhalmozol bennünket  tehetséggel. Köszönet a telefonért, rádióért, televízióért, közlekedési eszközökért és a nyomtatás eszközeiért. Köszönet mindazért, amellyel az emberek közötti érintkezést megkönnyíted. Köszönet végtelen értelmed minden egyes szikrájáért, mellyel az emberi értelmet elhalmozod. Sokan találmányaidon keresztül is fedezzenek fel, ismerjenek és szeressenek meg téged, ámen.
   Szentírási idézet október kilencedikére Máté evangéliumából: „Ne álljatok ellen a gonosznak!” Aki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda a másik orcádat is. Jézus is önként áldozta fel magát, mint Isten Báránya és megbocsájtott a bűnösöknek, ámen.
„Aki elveszíti életét énérettem és az evangéliumért, az elnyeri az örök életet.” Imádkozzál érettünk Szent Antal, hogy méltók lehessünk a Krisztus ígéreteire.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése