2011. augusztus 9., kedd

208. Vezess engem igazságod útján

Üdv kedves Olvasó!

2001. szeptember. 10. Hétfő.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Istenem vezess engem igazságod útján.”
Alleluja, így szól az Úr: Én ismerem juhaimat, ők hallgatnak szavamra és nyomomban járnak, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap, ma amikor az eucharisztiában ezekben a percekben szerte a világon sok ezer ember találkozik veled Istenem. Egyszülött Fiadat áldoztad fel értünk, Jézus feláldozta magát érettünk. Szenteld meg és áldjad meg a papokat, akikben megnyilvánul akaratod és hatalmad, rajtuk keresztül is megmutatkozol és bizonyságot teszel az embereknek, bármerre is járjanak, ámen.
   Szentírási gondolat: Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánjad birtokolni azt, ami a másé!
„Jézus mondja: Íme az égből szállott kenyér, aki ebből eszik, nem hal meg örökre.”


2001. szeptember. 11. Kedd.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Jóságos az Isten, kegyes az egész világhoz.”
   „Alleluja, Jézus mondja: Én kiválasztottalak titeket a világból, hogy elmenjetek és bő termést hozzatok, terméstek maradandó legyen, alleluja.”
Köszöntelek mai szép nap szeptember tizenegyedikén. Még ha nem is ragyogó ez a mai nap, eső van, de valahol biztosan ragyog az emberi szívekben Isten fényessége. Hála neked Istenem az egész teremtett világért, egész valómért. Hála neked mindazért, amit adtál nekem és mindazért, amit megtagadtál tőlem. Hála neked azokért, akik ragaszkodva szeretnek engem és hála azokért is, akik ellenségesek velem. Hála neked édes Istenem bocsánataidért, amit életemben adsz nekem, ámen.
   Szentírási idézet: Sokszor előfordul, hogy valaki a sor végén áll és az ajtók becsukódnak előtte, mikor odaér. Figyeljünk oda életünkben, hogy a cél elérésének meg kell fizetni árát, nehogy becsukódjanak előttünk a kitárt kapuk. Fontos a szentségre törekvés egész életünkben, ámen.
   „Megfeledkezhetik-e csecsemőjéről az asszony? És még ha meg is feledkezik, én akkor sem feledkezem meg rólad.”


2001. szeptember. 13. Csütörtök.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
   Alleluja, Isten igéje a mag, Jézus a magvető, mindaz aki reátalál, elnyeri az örök életet, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap szeptember tizenharmadikán, hála neked Istenem. Szentlélek növeld bennem a hitet, Jézus a mindenható Atya fia, a te szereteted legyen velem, Szentháromság egy Isten áldjad meg egész valómat. Mennyei Atyám, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, ámen.
   Szentírási idézet: Engedelmeskedjetek Istennek és mondjatok ellent az ördögnek. A szolgálatkész, alázatos ember elől elmenekül az ördög.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése