2011. augusztus 4., csütörtök

205. Megengedni egymásnak

Üdv kedves Olvasó!

2001. szeptember. 06. Csütörtök.
Szentmise
   Ma reggel 7 órától a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Istené az egész világ és minden ami létezik benne.”
Alleluja, kövessetek engem, mondja az Úr és én emberek halászaivá teszlek titeket, alleluja.
   Köszöntelek mai esős nap szeptember hatodikán. Dicsérlek Istenem, hála neked végtelen kegyelmeidért, melyeket árasztasz rám. Köszönet a tengerért, hatalmas méretéért, mely halvány visszfénye csak nagyságodnak. Köszönet az emberért, az emberi nagyságért, az életért. Köszönet neked és hála, Ég és Föld Királya, ámen.
   Szentírási gondolat: Megengedni egymásnak, ahogy az Úr is megenged. Ez azt jelenti, hogy bocsássunk meg egymásnak és akkor az Úr is megbocsájtja a mi vétkeinket, ámen.


2001. szeptember. 07. Péntek.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Akik könnyek között vetnek, majd ujjongva aratnak.”
Alleluja, boldogok, akiket megpróbál az Úr, mert aki kiállja a próbát, az elnyeri az örök élet koronáját, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap szeptember hetedikén. Hála neked Istenem, hogy ma is közelebb kerülhetek hozzád és társaloghatok veled. Bármi is a munkám, állásom, te meghallgatsz engem. Elmondhatok neked mindent. Meghallgatod örömömet, tanácsot kérhetek tőled és sírhatok előtted. Nálad nincsen becsukva ajtó, mindig mindenkor nyitva áll és vársz engem. Hála neked Atyám, Istenem. Ámen.
   Szentírási gondolat: Átkozott, aki elhanyagolja az Isten országáért való munkálkodást. Teljesítsük feladatainkat, mert a munka el nem végzése nem jellemhiba, hanem bűn. Az Úr emésztő tűz és haragját vonjuk magunkra ezzel. A jó cselekedetek  áldásos gyümölcsként sorakoznak majd mögöttünk az örök élet kapujához érve. Bármi sérelem és bántás ér bennünket az élet során, tartsunk ki és legyünk türelmesek, ámen.
   Ha az Úrban haltok meg, az Úrban fel is támadtok, ha részt vesztek szenvedéseiből, részt vehettek dicsőségéből is, ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése