2011. augusztus 15., hétfő

212. Gyűjtsünk mennyei kincseket

Üdv kedves Olvasó!
2001. szeptember. 19. Szerda.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Akik könnyek között vetnek, majd ujjongva aratnak.”
Alleluja, boldog, aki a kísértést kiállja, mert aki kiállja a próbát, elnyeri az örök élet koronáját, alleluja.
   Köszöntelek szeptember tizenkilencedikén szép mai nap. Még ha esős vagy is és morcos arcodat, képedet mutatod is vagy éppen mosolyogsz. Köszöntöm a munkát, örömet és pihenést vagy mit tudom én, a szomorúságot. Esőcseppjeid mossanak tisztára engem hibáimtól és bűneimtől, hogy a fölragyogó nap sugarát magamba szívva dalolja szívem Isten dicséretét, ámen.
   Szentírási idézet: Javukra válik minden az Istent szeretőknek. Kövessük Jézust azon az úton, melyen ő is járt. Kiüresítette magát, lemondott az anyagi javakról és szegénységben élt. Mi is kövessük példáját és szeressük őt, gyűjtsünk mennyei kincseket, hogy eljussunk a mennyek országába és elnyerjük az örök életet, ámen.


2001. szeptember. 20. Csütörtök.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya prédikált.
„Akik könnyek között vetnek, majd ujjongva aratnak.”
Alleluja, Jézus mondja: Menjetek és tegyetek tanítványotokká minden népet az egész világon és veletek leszek minden nap a világ végéig, alleluja.
   Köszöntelek szeptember huszadikán mai szép nap, dicsőség neked Istenem. Add, hogy szavaidra, sugalmazásaidra odafigyeljek, hogy ki tudjam kerülni a rám leselkedő veszélyeket. Add, hogy szükségben lévő felebarátom segítségére siethessek. Mária, Jézus anyja és mindnyájunk anyja, imádkozzál érettünk örökkön örökké, hogy Jézus dicsőséges országába jussunk, ámen.
   Szentírási idézet a kolosszébeliekhez írt levélben: Kitartóak legyetek az imádkozásban, ne lankadjatok el soha! Fáradtak vagytok? Sikertelenül imádkoztok? Legyetek állhatatosak, türelmesek és kitartóak. Adjatok hálát Istennek mindazért, amit imádságotokban kértek és megkaptok. Nagyon fontos a hála és a szüntelen imádkozás és Isten teljesíti kérésteket, ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése