2011. augusztus 30., kedd

224. A Nagy találkozás

Üdv kedves Olvasó!
2001. november. 17. Szombat.
Szentmise
   Ma este 6 órakor a Belvárosi templomban Tajdina atya misézett. Prédikációjában elmondta, hogy a francia forradalom idején egy újság tudósítója bányászokat keresett fel, kérdezte tőlük, hogy ismerik-e Jézus Krisztust. A válasz az volt, hogy ilyen nevű munkás nem dolgozik közöttük. De vehetjük példának napjainkból a Legyen Ön is milliomos című társasjátékot a tévéből, amikor diplomás, egyetemet végzett ember nem tudja megmondani, hol született Jézus Krisztus. Akkor vajon mit ünnepel karácsonykor? Szent Pál apostol írja egyik levelében, hogy a hit hallásból van. Sokan nem ismerik ma Jézust, mert nem hallottak róla. Azért nem, mert nem mondta el nekik senki sem. Életünkben tanúságot kell tennünk Jézusról, hírnökként az emberek tudomására hozni létezését, tanítását.


   Hetekkel ezelőtt elkezdődött egy szervezkedés a városban. Táblák és plakátok adták, adják hírül a Nagy találkozást. A címen kívül semmi mást nem tudhattak az emberek. A napokban kiegészítették a plakátokat és most már mindenki tudja, hogy Jézus Krisztussal való találkozásról van szó. A Timóteus társaság szervezésében történik ez az egész, Baja a hatodik város már az országban, akit érint. Ki is ez a Timóteus társaság? Nem szekta, hanem felekezetektől független, az embereket megszólítani próbáló társaság. Jézus Krisztusról szeretnének beszélni, filmet vetíteni, hogy azok az emberek is halljanak róla, akik eddig még nem. Nekünk is úgy kell élnünk, hogy a gyertyatartóra helyezett gyertya legyünk, amely világít és hírt ad, tanúságot tesz Krisztusról.


   Hívjuk fel a figyelmet erre a nagy találkozásra a szomszédaink, barátaink körében, hogy minél többen jöjjenek el. Volt egyszer egy fiatalember, hosszú hajjal, szakadt farmernadrágban, sokmindent kipróbált már. Először az alkoholban kereste a megoldást, de ez nem sikerült, kipróbálta a kábítószert is, züllött életet élt, szenvedélyei rabságában. Egyszer találkozott valakivel, aki elpanaszolta neki, hogy fáj a feje egy probléma miatt. A hippi javasolta neki a kábítószeres cigarettát, ez majd megoldja gondját. De az ember nemet mondott és kijelentette a Szentírást kezében tartva, hogy ő Jézus Krisztustól várja a megoldást. Ez a találkozás a hippi addigi életét is megváltoztatta, most hallott életében először Jézus Krisztusról. A napokban négy felekezet imádkozik a baptista imaházban azokért az emberekért, akik még nem ismerik Jézust. A katolikus egyház kezdte az imát. Mi is imádkozzunk Baja városáért, hogy következzék be a Nagy találkozás Jézus Krisztussal, ámen.
   (Szentmise után kenyérosztás volt, amit megáldottak és szórólapokat is osztottak a Nagy találkozással kapcsolatban.)

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése