2011. augusztus 24., szerda

220. Szórd szét szívünkben fényedet

Üdv kedves Olvasó!
2001. október. 10. Szerda.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya prédikált. A mai szentmisét a világ békéjéért ajánljuk fel. Béke királynője könyörögj érettünk, hogy szent fiad kegyelme áradjon szét az emberek között és hozzon békét a Földre. Mert ha béke van a Földön az emberek között, akkor mindenkinek van ideje, hogy rád nézzen Jézus és befelé forduljon. Az emberek saját eszközeikkel szeretnék megteremteni a békét, de ez áldozatokkal jár. A te békédben Jézus az egyházad is élő marad és a vallásosság is jobban terjed, ámen.
„Jóságos Uram, Istenem, irgalmad hűséges hozzám.”
Alleluja, megkaptátok az Isteni Fiúság lelkét, így szólíthatjátok általa az Istent, Abba-Atyám, alleluja.


   Köszöntsük október tizedikén testvérek Krisztusban a mai szép napot. Köszönet neked Istenünk, hogy kegyelmedből felvirradt ránk a mai nap. Köszönet neked Urunk, hogy az eucharisztiában hálát adhatunk neked, amit most a földkerekség valamelyik sarkában ezekben a percekben velünk együtt bemutatnak. Az eucharisztia görög eredetű szó, jelentése hála. Hála neked Jézus Krisztus, aki feláldoztad magadat érettünk és minden szentmisében ismételten feláldozod magadat az oltáron. Köszönet neked Istenünk, aki egyszülött fiad váltságát elfogadtad, köszönet kegyelmedért. Szenteld meg papjaidat és áldjad meg apostoli szolgálatukat, akik munkájának segítségével Jézus tovább él az emberi szívekben, ámen.
   Szentírási idézet: ”Ne féljetek attól, amit szenvednetek kell!” Mondjatok igent a keresztre, ne prüszköljetek, tiltakozzatok ellene! Ne féljetek, ha közeledik a szenvedés, a kereszt biztonságot ad és megvédelmez. Békével tölti el szíveteket, ha a rátok váró szenvedést elfogadjátok. Krisztus közelsége, szeretete és vigasztalása veletek van a szenvedésekben, megpróbáltatásokban, fájdalmakban, ámen.


2001. október. 11. Csütörtök.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszúéletű légy a Földön.
„Boldog az az ember, aki az Úrban bízik.”
Alleluja, nyisd meg Uram a szívünket, hogy hallgassuk Fiad igéit, alleluja.
   Köszöntsük a mai szép napot is szokásunk szerint. Köszönet Istenünk, szórd szét szívünkben fényedet. Köszöntünk jóságodért, egész valódért. Köszönet minden művedért, az egész teremtett világért. Köszönet azért, amit adsz és köszönet azért, amit elveszel. Köszönet azoknak a szeretetteli ragaszkodásáért, akikkel megajándékozol minket és köszönet azokért is, akik ellenségesek velünk. Köszönet mindazért, amit megbocsájtottál nekünk.
   Szentírási idézet: Tisztítsátok meg testeteket és lelketeket. Mosd meg szívedet újra és újra a bűnbánatban, Jézus Krisztus vérében. Ekkor Isten közel kerül hozzád és hatalmas ígéret birtokába jutsz, ámen.

Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése