2011. augusztus 20., szombat

217. Legyetek türelmesek

Üdv kedves Olvasó!
2001. október. 03. Szerda.
Szentmise
   Ma reggel 7 órakor a Barátok templomában Jávor atya misézett.
„Ragadjon ínyemhez nyelvem, ha megfeledkezem rólad.”
Alleluja, mindent elvetek, sőt szemétnek tartok, csakhogy Jézust elnyerjem, őhozzá tartozzak, alleluja.
Jézus követése lemondással jár. Aki az eke szarvára téve kezét hátratekint, nem alkalmas Isten országára.
   Köszöntelek mai szép nap október harmadikán. Hála és köszönet neked Istenem. Köszönet a nappalért és az éjszakáért, melyet teremtettél. A Napért és a Földért, a Holdért és a csillagokért, a bolygókért, melyeket mind te alkottál. Köszönet az évszakokért, a tél fehér hótakarójáért, a tavasz csodaszép kék egéért, amikor éled és újjászületik a természet, a zöld rétekért és virágzó fákért nyáron, az ősz rozsdavörös pompás színeiért. Köszönet a minket körülvevő egész teremtett világért, köszönet és hála neked Istenünk, ámen.
   Szentírási idézet: Mindenért hálaadással járuljatok Istenhez. Ne szűnjetek meg hálát adni Istennek, mert ez könnyít nehézségeiteken. Szüntelenül adjatok hálát mindazért, amit életetek során kaptok, ámen.


2001. október. 04. Csütörtök.
Szentmise
   „Uram, édes Istenem tölts el minket szereteteddel.”
Alleluja, áldalak téged Atyám, Mennynek és Földnek Ura, mert feltártad országod titkait a kicsinyeknek, alleluja.
   Köszöntelek mai szép nap, köszöntöm a Napot, mely ragyogóan süt, a hó fehér takaróját, az esőt, mely verdesi ablakomat, a hideget, mely megdermeszt és a levest, mely felmelegít. Köszönet neked Istenem mindezért és minden ígéretedért. Köszönet és hála neked Istenem, ámen.
   Szentírási idézet: Türelemmel legyetek mindenkor, fölöslegesen ne bosszankodjatok és haragudjatok. Legyetek türelmesek, ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése