2011. január 12., szerda

95. Apák

Üdv kedves Olvasó!
2000. március. 19. Vasárnap.  Nagyböjt 2. vasárnapja
Szentmise
   Ma a Belvárosi templomban voltam misén, Tajdina atya prédikált. Jézus magával visz három apostolt, Pétert, Jakabot és Jánost a Tábor hegyére, s ott megjelenik Mózes és Illyés. Ez az evangélium volt ma. (Mk. 9, 1-9.) 3. És a ruhája fényes lőn, igen fehér, mint a hó, mihez hasonlót a ruhafestő e földön nem fehéríthet.


   A prédikációban elmondta Tajdina atya, hogy egyszer hittanórán a gyerekek megkérdezték tőle, hogy mit fognak majd tenni a mennyországban, nem lesz-e ott unalmas, ha állandóan csak énekelnek és imádkoznak. Szem nem látta, fül nem hallotta. Az Atya készül a fogadásunkra, vár bennünket. Nem tudhatjuk milyen lesz ott, de biztosan nagyon jó. Emberi ésszel fölfoghatatlan most. Jézus is mikor a három apostollal elvonult a Tábor hegyére, távol a világ zajától, s megjelent a két próféta, az apostolok egy kis ízelítőt kaptak a mennyországból, nagyon jó volt nekik, hát képzeljük el, milyen jó lesz majd, ha mi is ott leszünk, megtapasztaljuk azt.

   Jánoshalmán a plébánia kertjében volt egy cseresznyefa, s mindig mielőtt teljesen megérett volna rajta a cseresznye, a gyerekek már nagyban legelésztek róla. Egyszer egy feliratot helyezett rá egy felnőtt, hogy: „Isten szeme mindent lát!” De egy szellemes gyerek aláírta: „De nem árulkodik!” Valóban igaz, de az utolsó ítéletkor majd mindent számon kér rajtunk.


   Nagyon sok ideges ember van napjainkban, hajsza és rohanás. Bekapcsoljuk a TV-t, krimik, reklámok, sok rossz film, a rádióban is politikusok vitatkoznak, az újságokban is sok hazugság van. Nap mint nap izgatjuk magunkat ezekkel, nyugtalanok leszünk. Egyszer egy kisgyerek megkérdezte otthon az anyukáját:
A Bilblia tényleg Isten könyve? Igen- felelte az anyukája. Akkor miért nem adjuk vissza neki, mi úgysem olvassuk! És tényleg így van. Sok családban csak porosodik a Biblia a polcon, már ahol egyáltalán van Biblia. Az emberek nem veszik kézbe, nem olvasgatják. Minden nap kellene legalább egy pár percet olvasni és elmélkedni rajta. Akkor nem kellene annyi nyugtatót és altatót szednünk. Lefekvés előtt elővennénk a Bibliát, s azt olvasgatnánk. Ma van apák napja. Az apák mindig megbocsájtóak, s tudnak várni, visszafogadni. Mutassuk meg szeretetünket apánknak, anyánknak, szüleinknek. A mennyei Atya is vár ránk. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése