2012. április 6., péntek

371. Fix pont

Üdv kedves Olvasó!
2005.január.09.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában egy ferences szerzetes prédikált, aki Nagykanizsáról jött, Schindler atyát helyettesítette szabadságán.
   Elmondta, hogy minden évben Karácsony és Szilveszter között kenuba száll és többedmagával vagy egyedül evez a Dunán, túrázik, sátorozik. Egy alkalommal, amikor egyedül evezett, elhatározta, hogy a Duna jobb oldalán fog evezni. Baja fölött ugyanis van egy jobbkanyar, annak az ívét szerette volna követni. Elhatározta, hogy ott majd átevez a bal oldalra. Igen ám, de erős köd volt, 5-6 méterre sem látott el, előtte egy sarkantyú volt építve, azt akarta megkerülni. Egy idő után már azt sem tudta hol van, a víz is örvénylett, kavargott. Nem volt egyetlen fix tájékozódási pontja sem. Egyszer csak egy kamionokat szállító uszály mellett találta magát 5 méterre. Ezzel az uszállyal  minden évben szokott találkozni. Akaratlanul sodródott oda, mert nem volt fix tájékozódási pontja, nem tudta merre evez. Nekünk és mindenkinek szüksége van az életében egy fix pontra, Jézusra, aki vezet bennünket. Mint a betlehemi csillag a három királyokat.


   A mai perselyadományokat a Dél-kelet ázsiai természeti katasztrófa áldozatainak megsegítésére fordítják.
A kormány nem szereti, ha az egyház politizál, de azt elvárja, hogy gyűjtsön, adakozzon mindig, minden helyzetben. Régen a polisz biztosította a jogokat tagjainak, s akik magánzókként elhagyták a poliszt, idiótésznak nevezték őket. Mint magyarul is: idióta. Tehát a demokráciában a közösség tagjaiként nem kerülhetjük ki a politizálást.
   Ma Jézus megkeresztelkedését ünnepeljük. Alámerítkezett a Jordán folyó vizében. Az egyház tagjai jogi értelemben azok, akik megkeresztelkedtek. De Jézus minden emberért meghalt, s támadt fel. Jézus az út, az igazság és az élet. Az igazságosság és igazság csak tőle származhat, általa ismerhetjük meg. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése