2012. április 9., hétfő

374. Isten segítségére van szükségünk

Üdv kedves Olvasó!
2005.január.18.Kedd.
Istentisztelet
   Ma este hat órakor az evangélikus templomban Kotmájer baptista tiszteletes tartotta a prédikációt. Az evangélium arról szólt, hogy az okos ember sziklára építi házát, míg az ostoba fövenyre. A sziklán épült ház örökre megmarad, míg a homokra építettet elmossa az ár. Fontos a keresztény ember számára, hogy világítson a többi embernek. Életünkben jöhetnek olyanok szakaszok, melyek sorsfordítók és nagyon felforgatják életünket. Mindig felkészültnek kell lennünk, hogy ezeket az akadályokat venni tudjuk. A homo sapienset ma joggal nevezhetjük homo felelőtlennek.


    A globális felmelegedés napjaink nagy problémája, de tehetetlenek vagyunk társadalmi szinten. Mindenki tudja, hogy baj van, tovább csináljuk a káros légköri gázok kibocsájtását, de nincs senki, aki felelősen kézben tartaná a dolgokat. Hallunk szélsőséges időjárásról, környezeti katasztrófákról. Régen is a vádik (időszakos vízfolyások) mellett élők kiszolgáltatottak voltak, mert az év egy részében száraz volt a meder, az esős évszakban pedig hirtelen megáradt. Láthattuk ezt az Ábrahám című filmben is, melyben az ősatya egy ilyen vádin akart átkelni embereivel és jószágaival, de manapság is sok ilyet láthatunk a hírekben, amint a medréből kilépő megáradt folyó házakat mos el. Ha valaki azt mondja egy alkoholistának, ne igyon, mert tönkreteszi magát, csak mosolyog és vállat rándít, nagyon jól tudja ő ezt, mégsem tud lemondani az italról. Ha egy diáknak azt mondjuk, tanuljon, mert csak így lesz belőle valaki, tudja ezt nagyon jól, de vállat rándít és inkább elmegy szórakozni.


   Az emberek nem tudnak áldozatot hozni, mindenkit a gyors siker érdekel, a rövidtávú haszon. Régen a nagy katedrálisokat évszázadokig építették, ma már csak többnyire panelek vannak, amelyekből egy időben még az építőanyagot is kispórolták. Gyorséttermek, ahol gyorsan bekaphatunk egy hamburgert, esetleg egy hamburgert és ha nagyon sietünk, még előtte egy hamburgert is. Sokszor a missziók is látványosságra törekszenek, ahelyett, hogy életpéldával, világítókul szolgálnának másoknak.
   Nagyon fontos a Biblia, olvasnunk kell nap mint nap. De a hitet ne saját céljainknak rendeljük alá, mint tette ezt egy sportoló, aki azt mondta, ha a hit segít, felhasználja, hogy nagy bajnok legyen, de csakis ezért. Olvassuk a Bibliát, de ne saját értelmezésünk szerint, hanem amit valójában üzen. Próbáljuk meg magunkat hozzáformálni. Nehéz munka, de megéri. Az életünkben sok próbatételen át vezet az út az üdvösségre, amelyhez az emberi értelem és bölcsesség kevés. Isten segítségére van szükségünk. Isten segítségével felkészülhetünk ezekre a próbatételekre és vele együtt célba érhetünk. Járjunk ezen az úton, ámen.



Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése