2012. április 23., hétfő

388. Tegyük a jót

Üdv kedves Olvasó!
2006.szeptember.19.Kedd.
Szentmise
   Vodicán volt búcsú egy héttel ezelőtt, múlt hétvégén. Bábel Balázs érsek tartotta a prédikációt. Beszélt arról, hogy Isten állandó dinamizmusban, alkotásban van jelen. Tegyük a jót, de ne öt, hat és húsz év múlva, hanem most, a jelenben. Nem a harmadik világon kell segítenünk, hanem a közvetlen környezetünkben élőkön.
   "Hol a te kincsed? Ott van a szíved is. Mire gondolsz legtöbbször? Ott a szíved, annál a gondolatnál, ami a leggyakrabban jár a fejedben."
"Miért jöttél Urunk, közénk, erre a véres sárgolyóra? Ha Jézus erre válaszolna, egyszerűen csak ennyit mondana: Érted! Érted, érted hogy miért jöttem? Érted jöttem!"
"A sok miért helyett inkább cselekedjünk! Tegyük meg azt, ami tőlünk telik: adjunk szeretetet, szolgálatot, kezdjünk egy Krisztus-féle mozdulatot. Nem olvasható a Bibliában, hogy az irgalmas szamaritánus miértezett volna: miért éppen neki kellett pont arra utaznia, vagy miért nem futott el onnan; ahelyett lehajolt, kötözött, szeretett, szolgált. Miért? Jézus szeretetéért. (Gyökössy Bandi bácsi könyvéből nézegettem ezeket a sorokat a vodicai búcsúban, a könyvárusoknál böngészve). Ámen.



Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése