2012. május 9., szerda

405. Jézus új látásmódot hozott el nekünk

Üdv kedves Olvasó!
2007. április. 15. Vasárnap. Az Isteni Irgalmasság vasárnapja
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában zenés ifjúsági diákmise volt, Patai János diakónus, fiatalember prédikált. Az evangélium arról szólt, amikor Jézus feltámadása után megjelent a tanítványoknak. Be volt zárva az ajtó, mégis megjelent közöttük. Csak Tamás nem volt ott a tanítványok közül és amikor elmesélték neki, azt mondta, csak akkor hiszi el, ha megérintheti ujjával Jézus sebeit. Pár nap múlva Jézus újból megjelent és Tamás megérintvén sebeit hitt. Jézus azt mondta, hogy még nagyobb azoknak a hite, akik nem látják őt és hisznek benne.
   Ezután mesélt a diakónus egy kis történetet, amelyben Fekete István író fiatal korában, gyermekként egy kirakat előtt rendszeresen megállt, amikor hazafelé jött az iskolából. Egy szép kis képet nézegetett, amit meg szeretett volna venni. Gyűjtötte is rá a pénzét és egyszer be is ment a boltba megvenni. A boltos bácsi olcsóbban adta neki, mert tudta, hogy nagyon szereti a képet, mindig látta, amikor megállt nézegetni a kirakat előtt. Nagyon örült a képnek Fekete István és azontúl minden fontos dolgot elmondott a képnek, ami történt vele. Már halványult a glória a kisfiú feje fölött, aki a képen volt és a nádból készült kereszt is a kép egyik sarkában, de a kép még mindig a falon lógott.
   Jézus keresztrefeszítése, a Nagypéntek drámája után megadta nekünk Isten a Húsvétvasárnapot, a feltámadás dicsőségét is. Mi is a fény, világosság gyermekei legyünk. Jézus új látásmódot hozott el nekünk. Akik szeretettel és hittel telve keresik őt, azok megtalálják, ámen.


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése