2012. május 25., péntek

421.Menjetek és adjatok enni nekik ti!

Üdv kedves Olvasó!
2008.augusztus.03.Vasárnap.
Szentmise
   A vasárnapi szentmisén délelőtt fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Az evangélium arról szólt, amikor Jézus megvendégel két hallal és öt kenyérrel ötezer embert. El tudjuk képzelni a mai profitorientált világban, hogy mit szólt erre a 12 apostol, mikor Jézus azt mondta nekik, menjetek és adjatok enni nekik ti! A tanítványoknak leesett az álla a csodálkozástól, hogy honnan adjanak ők ennyi embernek ennivalót? A történetet tudjuk, mind az ötezer ember jóllakik és még 12 teli kosárral össze is szedik a maradékot. De gondolkodjunk csak el egy picit! Máté az asztal fölé görnyedve biztos, hogy erről akart írni? Vagy valami egészen más dolgot akart nekünk elmondani?
   Mert mi is az valójában, hogy enni adni a másik embernek? Enni adok valakinek, amikor megbocsájtok, vígasztalok, segítek. Hiszen minden embernek erre a táplálékra van leginkább szüksége, hogy figyeljenek rá, törődjenek vele és szeressék.
   Jézus ha csak ennyit tett ott a pusztában, hogy megváltoztatta az emberek szívét, gondolkodásmódját, már akkor nagy csodát tett velük! Erre van szüksége minden embernek és nekünk is, hogy "enni " kapjunk és "enni" adjunk, ámen.
   (És az is lehet, hogy a tarisznyájában mindenkinek volt elegendő kenyere és hala, nem is kellett volna nekik több).


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése