2012. május 20., vasárnap

416.Jézus kiküldi tanítványait

Üdv kedves Olvasó!
2008.június.15.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Vass Huba atya prédikált. Az evangélium az volt, hogy Jézus kiküldi tanítványait, a tizenkét apostolt tanítani a nép közé.
   Páduai Szent Antalról emlékezünk a mai napon. Lisszabonban született, de Páduában lett ismertté. Templomunk védőszentje, ma van templomunk búcsúja. Számtalan csoda fűződik nevéhez, halála után egy évvel szentté nyilvánították.
   Egyszer szabadságon volt otthon a tiszteletes atya, amikor református anyja és annak barátnője beszélgettek a teraszon, hogy vegyen már nekik egy Szent Antal imakönyvet. Minek az nektek, mondta nekik, de aztán mégis vett. Nagyon sok ember van ezzel így, hogy Szent Antalhoz imádkozik közbenjárásért. Szent Antal a csodákban élt.


   Szent Antalt, mikor meghalt (jobban mondva eltávozott e földi életből), csendben akarták eltemetni, ám egy csapat gyerek végigfutott a városon, s hangos szóval hirdette a szent halálát. Amikor először prédikált, egy folyópartra ment és a halak kidugták fejüket a vízből, úgy hallgatták. Nagyon sok csodát jegyeztek fel tőle.
   Szinte ez a szent közelebb áll hozzánk és sokan másokhoz is, mint akármelyik másik szent. Vass Huba atya még megjegyezte, hogy amikor pappá szentelték őt, akkor első prédikációjánál nagyon izgult, mert 25 növendéktársa előtt beszélt és egyfolytában a falra nézett, ahol kiszúrt egy pontot magának és elhadarta a prédikációt. Szent Ferenc a madaraknak, Szent Antal a halaknak és Vass Huba a falaknak prédikált.
   Ahogy Jézus kiküldte a tizenkét tanítványát, az apostolokat, hogy hirdessék Isten országát, úgy menjünk mi is és tegyünk tanúságot a világban. Imádkozzunk a papi hivatásokért is.
   Aki kér, kap; aki keres, az talál; aki zörget, annak megnyittatik. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése