2012. május 12., szombat

408. Mindennek az alapja a család

Üdv kedves Olvasó!
2007.december.25.Kedd.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Jézus születéséről beszélt, hogy Mária méhében megfogant a Szentlélek által, áldott állapotban volt. József az Angyal szavára mégis felvállalta őt.
   Manapság sokat halljuk a shoppingolás, bevásárlás szavakat. Aranyvasárnap is még sokan az utolsó bevásárlásokat csinálják, konzumkarácsonyunk van. Sokan szeretnének ebből egy kicsit kilógni, valami egyedit vinni az ünnepekbe. Előfordul, hogy egy csoport fiatal buliból elmegy az éjféli misére, ahogy észreveszik magukat ott a templomban, elkezdik kérdezni maguktól, hogyan keveredtek ide, hogyan keveredtek ebbe bele.
   József felvállalta Máriát, aki áldott állapotban volt, Jézus is magára vette bűneinket, bűnösökkel társalgott és volt együtt. Azt mondta, hogy mi is vállaljuk fel őt, mert csak úgy üdvözülhetünk.
(Tegnap még elhangzott, hogy mindenki vágyik a szeretetre. Arra, hogy szerethessen és arra, hogy szeressék. Mindennek az alapja a család,ahol szerethetünk, ahol szeretve vagyunk.) Ámen.


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése