2012. június 23., szombat

450. Jézus egészen pontosan tudta, hogy mit akar

Üdv kedves Olvasó!
2009.február.01.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában zenés ifjúsági diákmise volt, Schindler atya prédikált. Az evangéliumban elhangzott, hogy Jézus Kafarnaumban tanított a zsinagógában, mindenkit ámulatba ejtve. Mert úgy tanított, mint akinek hatalma van és nem úgy, mint az írástudók. Egy valakit azonban nem ejtett ámulatba, egy ördögtől megszállt embert. Mi közöm hozzád, Jézus? Távozz innen és hagyjál engem békén! De Jézus kiűzte belőle az ördögöt, aki nagy rángatózások közepette hagyta el. Jézus úgy tanított, mint akinek hatalma van, ámulatba ejtve az embereket. Honnan volt és mi volt ez a hatalom? Jézus egészen pontosan tudta, hogy mit akar. Magabiztos volt, karakteres volt. Amikor valaki tudja, hogy mit akar és örömét leli a munkájában, tudja, hogy merre tart, ez tartást is ad életének. Magabiztossá válik, karakteres lesz. Hasznos munkát végez, tudja, hogy mi a dolga és teszi is azt.


   Ne merüljetek el a dobzódásban, civakodásban, versengésben-hangzik egy bibliai idézet. Tegyük a dolgunkat, legyünk hasznosak, ezek megtartanak bennünket. Radnóti Miklós, amikor fogolytáborban volt, még ebben a pokolban is tudta, hogy mi a dolga. Verseket írt és szétosztotta az emberek között. Ne csapódjunk jobbra, balra, hanem tegyük a dolgunkat, tudjuk, hogy mit akarunk, váljunk hasznossá és karakteressé. Minden embernek az a dolga, hogy a kiteljesedés felé törekedjen életében. Amikor Jézusnak azt mondja az ördöngös, hogy ki vagy te, mit akarsz tőlem? Mintha azt mondaná: Azt akarod, hogy változzak meg? Képtelen vagyok rá! Hagyjál engem békén, menj el innen tőlem! Sokan vergődnek így egy posványban, képtelenek változtatni életükön, nem tudják, hogy mit akarnak, egyszer ide, másszor oda csapódnak. Ne legyünk restek, de ne is égessük el magunkat.
   Legyünk karakteresek, tudjuk, hogy mit akarunk és tegyük is a dolgunkat. Haladjunk életünkben a tökéletesség, a kiteljesedés felé, ámen.


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése