2012. március 4., vasárnap

338. Mit gondolunk valójában Jézusról?

Üdv kedves Olvasó!
2012.március.04.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában zenés ifjúsági mise volt, Czár János atya prédikált.
 Az evangéliumban arról  volt szó, amikor Jézus felment a hegyre Péterrel, Jakabbal és Jánossal, majd megjelent Mózes és Illés. Még a mise kezdetén mondta az atya, hogy szüntelenül keressük Isten arcát.
Mindannyiunk arcán látszik egész életutunk, szomorúság és fájdalom is, súlyos terheket cipelünk. Krisztusra tekintsünk, aki hordozta értünk a keresztet és megváltott bennünket.
   A prédikációban elhangzott, hogy 1993. január 18-án volt egy tévé műsorban, hogy egy asszony szükséglakásban élt 3x2,5 m2-en. A riporter megkérdezte tőle, hogyan tudja mindezt elviselni ilyen nehéz körülmények között? Az asszony derűsen azt mondta, hívő lett. A riporter megkérdezte tőle, hogy csak nem valamelyik szektához? Mire az asszony: nem szektához csatlakkoztam, katolikus vagyok. Minden hétvégén vasárnap elmegyek a templomba és áldozok, befogadom Jézust a szívembe. Ezzel feltöltekezem egy hétre és erőt merítek belőle.


   Jézus felment a hegyre tanítványaival, csak hármat vitt magával, Pétert, Jakabot és Jánost, nem vitte mind a tizenkét tanítványát. Mondhatjuk, mintha kivételezne ezzel a hárommal. Majd elváltozott előttük, ruhája olyan fehér volt, mint a hó, egy festő sem tudna ilyet festeni. Megjelent Mózes és Illés és beszélgettek.
A tanítványok egy-egy sátrat akartak készíteni mindegyiküknek. Jézus meghagyta nekik, hogy erről ne szóljanak senkinek, csak feltámadása után, de ők tanakodni kezdtek, hogy mit jelent az, hogy halottaiból feltámad.
   Mit gondolunk valójában Jézusról? Kinek tartjuk őt? Egy prófétának csak, mint Mózes vagy netán Mohamed? Valóságos Isten és valóságos ember, aki azért jött, hogy elhordozza a keresztet megváltásul értünk. Hiszünk-e ebben? Isten megbocsájtja a bűneinket, csak forduljunk hozzá bizalommal. Isten az, aki megbocsájt, a papok csak gyarló szolgái, közvetítői Istennek. A tanítványok azt is mondták a hegyen, jó itt nekünk veled lenni. Milyen jó nekünk is itt a templomban minden vasárnap, hétről hétre, különösen amikor az egész család, szülők és gyerekek is együtt vannak. Feltöltekezünk mi is, mint a szükséglakásban élő asszony és mint a tanítványok.


   Majd egy felhő szállt alá és beborította őket, melyből egy szózat hallatszott: Ez az én szeretett fiam, őt hallgassátok! Az evangélium azt jelenti, örömhír, az angyalok szava. Sokan hamis jóslatokba bocsájtkoznak napjainkban, hogy 2012.12.12-én  vagy 21-én történik valami a világgal, ne higyjünk ezeknek és a hasonlóaknak, mert mind hazugság, hazugság, hazugság. Jézusra figyeljünk és arra, amit ő mond. Az ő szava élet és igazság, örökérvényű. Imádkozzunk, Istenem add meg nekem, hogy a Te arcodat keressem szüntelen, figyelmemet Jézusra irányítsam minden nap, még akkor is, amikor felhők takarják, halljam hangodat és érzékeljelek téged érzékszerveimmel: Ne félj, mert megváltottalak! Figyeljek rád, hogy ezáltal a többi emberre is figyelni tudjak és meghalljam az ő hangjukat is, ámen.
(Mindenki jöjjön és áldozzon, akinek nincsen halálos bűne, hogy feltöltekezzen Jézus szeretetével).



Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése