2012. március 26., hétfő

360. Tartsunk ki és végezzük küldetésünket

Üdv kedves Olvasó!
2003.november.01.Szombat. Mindenszentek.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Az evangélium a nyolc boldogságról szólt, amit Jézus a hegyi beszédben elmondott.
   Igen, a mai világban bizony sokszor érik az embert gáncsoskodások, hamis vádak, megszólások. Az az igaz ember, aki ezek közepette is teszi a dolgát, mindentől függetlenül. Jézus is mondta, hogy üldöztetések érnek majd bennünket az ő nevéért, de aki mindvégig kitart az üdvözül. Ezért a sok meg nem értés ellenére mi is tartsunk ki és végezzük küldetésünket. Már 1700 évvel ezelőtt is sokat forgatott könyv volt a Biblia. Aurelius Augustus egykori filozófus, amint a kertjében járkált, a szomszédból gyermekzsivaly hallatszott és egy kiszámolósdi refrénjét mondogatták. Tolle lege, tolle lege! Vedd és olvasd, vedd és olvasd! Ekkor mintha a Szentlélek sugallotta volna, vette a Bibliáját, felütötte és olvasni kezdte, ahol éppen kinyílt.
A világban nagy sötétség uralkodik, de ti mindig járjatok világosságban, legyetek a világosság fiai. Amikor kiég egy kis biztosíték, akkor bizony előfordulhat, hogy az addig világos szobában sötét lesz. Ahogyan beszélünk, úgy gondolkodunk, úgy cselekszünk. Ezért kell ügyelnünk kimondott szavainkra. Régen a szentek nagyon finom lelkek voltak, ügyeltek minden kis biztosítékra. Mi is figyeljünk, mert a mai világban nagyon sok szál elszakad, legyünk mi a világosság hordozói, fussuk be földi pályánkat, küldetésünket, ahogy Pál apostol is mondja, ámen.



Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése