2012. március 30., péntek

364. Üdvösségünk hajnala

Üdv kedves Olvasó!
2004.szepember.12.Vasárnap. Vodicai búcsú
Szentmise
   Ma délelőtt 10 órakor Vodicán Bábel Balázs érsek atya misézett. Kisboldogasszony napját ünnepeltük. Eljött közénk a Szűzanya, sorsközösséget vállalt velünk, Ő az üdvösségünk hajnala. Oltalmaz bennünket, gondoskodik rólunk, odafigyel ránk, ahogy tette ezt akkor is, amikor a kánai menyegzőn elfogyott a bor.
   Mindennap elmúlik valami, amiért szomorkodunk, de mindennap születik valami új, amiért érdemes élni, dolgozni. A világon nagyon sok az öngyilkosság és a kísérlete is, ezek mind depressziós, céltalan, életunt emberek. Nagyon fontos, hogy legyenek céljaink, legyen értelme életünknek. Azt mondják, hogy az elkövetkező évtizedek legelterjedtebb betegsége lesz a depresszió. Az embereknek, fiataloknak nincsenek céljaik. Shakespeare csodálkozott egyszer rá a világra és fogalmazott meg már akkor hasonló gondolatokat, de végül ezt mondta: holnap, holnap, holnap. Legyenek céljaink, higgyünk a holnapban.


   Nagyon sok katonatörténetet ismer, szokott mesélni az érsek atya. A vaskúti laktanyában egy jó barátja, Várszegi Asztrik volt az, akivel történt a következő: nézett ki az ablakon, két parasztembert látott, férjet és feleségét, amint szekéren mentek és kicsit arrébb egy kondát őrző embert. Odalépett az ablakhoz a tisztje és azt mondta: látod fiam, az ő életüknek van értelme, vannak céljaik és amit csinálnak, látják az eredményét. Nem úgy a kommunista rendszernek, ami nem sokkal később össze is omlott. Minden nap születik valami új, amiért érdemes élni, dolgozni. De egy napon már nem jön semmi új az életünkben. Ekkor nagy fogódzó a hitünk, abban, ahová tartunk. Sokan mondják, minek imádkozzanak a Szűzanyához, amikor elég csak Istenhez imádkozni. Igen is jó, ha van pártfogónk, aki közbenjár értünk. Amikor a köztársasági elnökhöz írnak levelet valami ügyes-bajos dologban, sokszor előfordult már, hogy az érsek atyát felkérték, álljon az ügy mellé, legyen a pártfogójuk, pedig ő csak egy gyarló ember. Imádkozzunk a Szűzanyához és ő közbenjár értünk, pártfogónk lesz. Jó hír, hogy a Szűzanya nem vette le rólunk a kezét, palástjába is kapaszkodhatunk, ő az üdvösségünk kezdete, virradata, Jézushoz vezető út. Legyen szeretetünk, hitünk, reményünk és imádkozzunk szüntelen, ámen. Szűz Mária nevenapján Isten éltesse a Máriákat!



Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése